Meubelambacht uit Oirschot Dagelijks geopend op afspraak 5% korting op een tafel met stoelen

Korting 5% korting op een tafel met stoelen

AAN TAFEL BIJ… Rob & Wendy

Deze keer gaan we niet binnen kijken maar zijn we welkom in de tuin van Rob & Wendy. Zij wonen sinds enkele jaren in hun nieuwe, zelfgebouwde woning in Uden.
Na de bouw van de woning hebben Rob en Wendy een tuinontwerp laten maken. Bij dit ontwerp hoorde een robuuste strakke tuintafel.

“Ons perceel heeft twee punten waar de tuinarchitect zijn talenten voor moest aanspreken om het functioneel en gezellig te maken. In het ontwerp is een groot terras aan de zijkant van het huis opgenomen die intiem is, mooi uitzicht geeft op de tuin en tegelijk veel privacy biedt. We zijn hiervoor op zoek gegaan naar een unieke robuuste grote tafel met bijbehorende bank die goed passen bij de uitstraling van de woning.”

Maatwerk

Wendy en Rob wisten al snel dat zij niet zouden slagen bij een gewone tuinmeubelzaak. De specifieke eisen over de afmeting en afwerking moest op maat gemaakt worden.

“Bij Van Tafel hebben we dat gevonden. We wilden persé een tuintafel van padouk en zwarte stalen poten. Een soortgelijk model stond al bij de keuzeopties op de site. In de showroom hebben we hulp en enthousiaste ideeën gekregen van Pleun en Chantal met wie we onze voorkeuren voor kleur alsook de vorm van het onderstel hebben doorgesproken. Van Tafel heeft onze specifieke wensen vervolgens in een ontwerp vertaald. Het resultaat vinden wij erg mooi!”

Padouk hout

We zijn natuurlijk wel benieuwd waarom Rob en Wendy een tuintafel van padouk hout wilden. “Padouk heeft een mooie natuurlijke uitstraling, behoeft nauwelijks onderhoud en is duurzaam. Onder de veranda en het terras bij de woonkamer hebben we ook voor buitenparket van padouk gekozen om dezelfde reden. Wij vonden het mooi om dit materiaal in de tafel terug te laten komen zodat de rust wordt behouden en naar elkaar verwijst.”

Het samenstellen van de tuintafel

In de toonkamers hebben we samen gekeken naar de wensen om de ideale tuinset samen te stellen. “Een onderstel met schuine poten leek ons een mooie combinatie met de veelal rechte lijnen die we al hebben. We wilden voldoende zitplaatsen hebben, dus is gekozen voor een lengte van 3 meter, met 4 zitplaatsen aan beide kanten.”

Rob wilde geen standaard opstelling, want dat paste ook niet bij de rest van de tuin. Daarom hebben ze gekozen voor stoelen aan de ene kant en een bankje aan de andere kant.

“Wij vinden het heel mooi en het heeft als bijkomend voordeel dat je, als je op een van de stoelen zit, niet tegen stoelen aan de andere kant kijkt. Je kijkt nu over de tafel heen, zonder obstakels onze tuin in.”

Genieten van de tuintafel

“In de ochtend vangt de tuintafel de eerste zonnestralen op. Op dat moment zitten we hier graag om een kop koffie te drinken en te ontbijten. De tafel nodigt uit om er met vrienden en familie te eten of te borrelen, maar ook als we met zijn tweeën zijn eten we graag buiten. Als ik thuis werk, wil ik de laptop ook wel eens op de tuintafel zetten om wat mails te beantwoorden.”

“Deze tafel hebben we gekocht, omdat we weten dat padouk lang meegaat. Daarnaast wordt padouk steeds mooier in de loop van de tijd. We hopen dus dat deze tafel nog vele jaren mooie momenten gaat meemaken met ons en met onze familie en vrienden.”

Wil jij ook jouw eigen tuinset samenstellen? Kom gezellig langs in onze toonkamers!