Meubelambacht uit Oirschot Dagelijks geopend op afspraak 5% korting op een tafel met stoelen

Korting 5% korting op een tafel met stoelen

Onderhoud tuinmeubels

Hout

Hout is een natuurlijk materiaal en geen boom is gelijk aan een andere boom. Elk houten meubel is een natuurlijke weergave van het specifieke hout waarvan het gemaakt is en heeft zijn eigen, unieke houtbeeld. Daarom kunnen er, ondanks onze beste zorgen, verschillen in structuur of kleur optreden. Door zonlicht verkleurt uw meubel grijs. Door een beschermlaag zoals buitenolie aan te brengen voorkomt u het vergrijzen.

Iroko of Padouk

Onze buitenmeubels zijn vervaardigd uit hoogwaardig Iroko of Padouk met de hoogste duurzaamheids-klasse voor buitengebruik. Zowel Iroko als Padouk is een natuurproduct, net als iedere houtsoort zullen zij door blootstelling aan zonlicht en regen vergrijzen en ruwer worden. Weersveranderingen zoals temperatuurverschillen, neerslag en zon kunnen lijden tot kleine of grotere scheuren in het hout en kunnen delen enigszins vervormen Deze kenmerken zijn inherent met het materiaal, die u door uw keuze accepteert. Dit is een natuurlijk proces en heeft geen invloed op de kwaliteit van uw meubilair.

Vorming van scheuren zal minimaal zijn als het meubilair niet blootgesteld wordt aan direct zonlicht en regen. We raden iedereen ten sterkste aan om de meubelen te behandelen met een houtolie. Deze olie controleert de vochtigheidsgraad in het hout, waardoor werking minder zal zijn. Door dit onderhoud van uw tuinmeubels worden vlekken van gemorste vloeistoffen beperkt. Ook gaat dit het verweren en verkleuren van uw meubels tegen. Lees voor gebruik de bijgeleverde gebruiksaanwijzing. Herhaal deze stap meerdere keren per jaar.

Wij raden aan uw meubels in de wintertijd niet buiten te laten staan, maar binnen te stallen. Dit kan de levensduur van hout meer dan verdubbelen.

Onderhoud tuinmeubels

Maak uw tafel regelmatig schoon met een vochtige doek met koud of lauw schoon water. Vlekken kunnen snel worden verwijderd met een schoonmaakdoek en een sopje. Hardnekkige vlekken kunnen met behulp van een schuurmiddel of schuurpapiertje worden verwijderd. Gebruik nooit bijtende middelen, allesreiniger, chloor, staalwol of een staalborstel. Spuit uw meubels nooit af met een hogedrukreiniger. Na de winterperiode kunt u uw Iroko meubel van eventuele algen of ander vuil ontdoen door deze schoon te maken met een houtcleaner of soda.

Neem een kijkje bij onze tuintafels en neem bij vragen contact met ons op.