Meubelambacht uit Oirschot Dagelijks geopend op afspraak 5% korting op een tafel met stoelen

Korting 5% korting op een tafel met stoelen

Chantal en Marc Van Tafel
VAN TAFEL over ons

Over Van Tafel

Ik ben Chantal, van Tafel, een meubelmerk uit Oirschot. Mijn man, Marc, ontwerpt en produceert al ruim veertien jaar meubels in Oirschot. Van generatie op generatie loopt het meubelbloed door de aderen van zijn familie. Al die tijd heeft Marc voor vele bekende ontwerpers zoals Jan des Bouvrie, Marcel Wanders, Henk Vos en Piet Boon producten ontwikkeld en geproduceerd. Waarom dan Van Tafel? Nou, omdat ik enorm trots ben op wat ze maken; massief houten eettafels met liefde en passie gemaakt. Alle medewerkers zetten zich dagelijks in om kwalitatief mooie producten te maken.

Wij maken tafels

Ik wil jullie graag laten zien wat we kunnen maken. Daarom hebben we een prachtige collectie samengesteld, te bewonderen in onze online shop of bij ons aan tafel in de toonkamers. We hebben eettafels in allerlei uitvoeringen en een fantastische stoelencollectie. Je moet namelijk wel lekker kunnen zitten aan je nieuwe tafel. Maar niet alleen voor binnen hebben we prachtige meubels. Zo hebben we stralende loungebanken en tuintafels, die net zoals onze binnenmeubels zelf zijn samen te stellen. We willen met onze producten graag je huis en het leven een klein beetje mooier maken. Want zeg nou zelf, waar worden de mooiste verhalen en momenten bij jullie thuis gedeeld?

We dagen onszelf uit om onze collectie telkens te verbeteren. Maatwerk is voor ons dan ook geen uitzondering. Heb je zelf een idee, of specifieke wensen, we denken graag met je mee.

Samen sterker

Oirschot is van oudsher een meubeldorp. De opa en de vader van Marc werkten vele jaren bij meubelfabriek Teurlincx & Meijers. Het 150-jarige jubileumjaar werd net niet gehaald. De historie leeft echter voort. De passie van Marc, de kennis en knowhow van onze medewerkers en de toeleveranciers uit de nabije omgeving zorgen voor een hechte samenwerking. Ruim 40 tafels verlaten elke week onze fabriek! We werken hard aan het verbreden van ons assortiment zodat we zoveel mogelijk mensen blij kunnen maken met een designproduct gemaakt in Oirschot. Houten tafels zijn een natuurproduct waardoor geen enkele tafel hetzelfde is. Iedere tafel is dus echt uniek!

Ons Team

Het team Van Tafel bestaat uit vakkundige, enthousiaste en creatieve mensen met passie voor ontwerpen, hout bewerken en styling. Onze jarenlange ervaring in het hogere segment van de meubelbranche zorgt ervoor dat de kwaliteit-prijs verhouding zeer goed is. Kwaliteit staat bij ons voorop! Graag ondersteunen we u bij het gehele aankoop traject van meubels zodat alles van a tot z geregeld wordt. Iedere aankoop is maatwerk. Er is geen ruimte hetzelfde en ieder huis verdient een passende tafel. Inspiratie kunt u op doen in onze webshop en toonkamers.

Ons streven is dat de komende jaren in heel Nederland herinneringen worden gemaakt door consumenten en bedrijven aan onze tafels. Bekijk hier ons assortiment online of maak een afspraak voor een bezoek aan onze toonkamers.

Werkplaats en Toonkamers

De massief houten bladen en onderstellen worden in eigen beheer geproduceerd. Alleen op deze manier behouden we de kwaliteit van onze producten alsook de hoogwaardigheid en betaalbaarheid. We schaven, spuiten of lakken het hout, verpakken het product en dragen zorg voor de logistiek. De metalen onderstellen worden allemaal gemaakt door leveranciers in of rondom Oirschot.

Heftruck-met-Europees- Eiken-planken-Van-Tafel

Wij gebruiken enkel en alleen premium Europees Eiken. Nadat het hout een geruime tijd gedroogd is in de droogkamer, wordt het hout naar binnen gereden. De planken hebben verschillende lengtes en verschillende diktes. Gesorteerd worden de planken in de rekken neergelegd.

Voordat de planken worden geselecteerd voor het tafelblad, worden de planken vierzijdig geschaafd. Na het schaven verschijnt de echte plank en zien we de
nerven / vlammen en noesten beter.

Planken worden geselecteerd voor de tafel

Dit zorgt ervoor dat het mogelijk is om voor ieder tafelblad de beste planken te selecteren. Bij de selectie wordt onder andere gekeken naar de nerven van de plank. Om het krom trekken tegen te gaan worden de nerven ‘bol’ en ‘hol’ om en om geplaatst. Indien de klant gekozen heeft voor foutvrij hout, worden alleen de planken gekozen die geen noesten hebben. Bij foutvrij hout kan een noestje van maximaal 2 a 3 mm voorkomen. Hout zonder noesten is als een boom zonder takken.

Planken worden tot tafelblad gelijmd

Na de selectie worden de planken aan elkaar gelijmd. Voor het eerst zie je het tafelblad ontstaan. De verlijmde planken worden onder hoge druk tegen elkaar geperst c.q. gelijmd.

Glad-schuren-eiken-tafelblad-Van-Tafel

Wanneer de bladen van de pers afkomen, komt de lijm wat uit de naden. Daarom wordt het blad geschuurd met de machine die je op de foto ziet. Met deze machine wordt de onder – en bovenzijde van het blad gelijkmatig en in zijn geheel geschuurd. Alle oneffenheden worden zo glad geschuurd.

CNC instellingen

Het tafelblad is een feit, maar nog niet helemaal! De rand van het blad heeft nog geen aandacht gehad. Ook de onderkant van het blad dient nog klaar gemaakt te worden voor het onderstel. Op de foto wordt de CNC machine ingesteld. Deze machine zorgt voor de juiste randafwerking, maar ook voor de juiste boringen onder het blad om het onderstel mooi en op de juiste plaats te kunnen bevestigen.

Hoeken van het tafelblad worden geschuurd

Dan is het tafelblad zo goed als klaar. Als finishing touche worden de scherpe hoekjes en oneffenheden met de hand geschuurd en controleren we het blad op kleine gebreken. Het blad is daarna klaar voor de laatste afwerking.

Lakken-van-het-tafelblad-Van-Tafel

In onze afgezonderde spuiterij wordt het blad gelakt. Zowel onder als boven wordt het blad tweemaal gelakt. Tussen de eerste en tweede lak beurt zit 24 uren. Na de tweede lakbeurt ligt het blad minimaal 3 dagen te drogen.

Na het drogen worden de tafel(bladen) gemonteerd en voor een laatste keer gecontroleerd.

Onderstel-transport-Van-Tafel

Het onderstel en het tafelblad worden samen gevoegd. Eindelijk zien we hoe mooi de tafel daadwerkelijk wordt. Het blad en het onderstel worden afzonderlijk ingepakt en klaar gemaakt voor transport.

Logo-stempel-Van-Tafel-onderzijde-van-de-tafel

Wat natuurlijk niet mag ontbreken is ons logo aan de onderzijde van de tafel! Ons keurmerk dat we weer een kwalitatief hoogwaardige tafel met liefde en aandacht hebben gemaakt…

Neem online een kijkje in onze collectie of maak een afspraak en kom langs in onze toonkamers. Vanuit onze toonkamers kunt u zien hoe uw tafel wordt gemaakt.