Meubelambacht uit Oirschot Dagelijks geopend op afspraak 5% korting op een tafel met stoelen

Korting 5% korting op een tafel met stoelen

Eyecatcher in je woonkamer

Inspiratie voor een nieuwe tafel

Een nieuwe eettafel koop je niet zomaar. Het is een pronkstuk/eye catcher in je woonkamer.
Hoe koop je nu een tafel die helemaal bij jezelf en je interieur past? Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee kunt houden zodat je de perfecte tafel in huis haalt.

Wat is voor jou belangrijk?

Wil jij uitgebreid kunnen dineren met vrienden of familie? Lekker lang na borrelen of uren aan tafel doorbrengen? Of ben je van een snelle hap en plof je lekker op de bank?

Speel je graag spelletjes met de kinderen en zitten ze graag bij je te spelen aan de eettafel?

Wil je de tafel gebruiken als werkplek? Heb je het beeld helder voor je? Dan gaan we door naar de volgende aspecten….

Welke ruimte heb je beschikbaar voor je eettafel?

Bekijk de vorm van je woonkamer of (leef)keuken. Wat past hier het beste bij? Heb je een lange smalle kamer dan staat hier een rechthoekige of ovale tafel mooi. Is de kamer vierkant dan komt een ronde tafel of rechthoekige tafel beter tot zijn recht. En wat zijn de andere vormen die terugkomen in je huis? Door eenzelfde vorm te kiezen versterk je de lijnen in huis. Kies je juist voor een hele andere vorm dan wordt de ruimte speelser en is je tafel een eyecatcher.

Van welke kleur tafelblad word je blij?

Wanneer je kiest voor een Eiken tafel zit je niet vast aan een standaard houtkleur. Door de verschillende beitsafwerkingen zijn er veel kleuren mogelijk. Ook hier is het natuurlijk weer belangrijk dat het past bij de rest van je interieur. Heb je veel donkere details in je huis? Dan zou je kunnen gaan voor een donkere afwerking. Dat kan zwart zijn maar ook een mooie donkere smoke of antraciet is mogelijk. Houd je juist van licht en fris dan kies je voor een whitewash, light grey of natural look.

De afmetingen van jouw tafel?

Neem de plattegrond erbij van de ruimte waar de tafel komt te staan. Of nog beter meet de ruimte op, want we zien vaak dat de plattegrond niet de juiste maten weergeeft. Hou rekening bij het bepalen van de lengte, breedte of doorsnee met je stoel. De breedte van een stoel met armleuning is gemiddeld 57cm-60cm. De breedte van een stoel zonder armleuning is gemiddeld 48cm-52cm. Voor het aan en van tafel gaan dien je rekening te houden met ongeveer 90cm-100cm.

Wat voor onderstel past bij jou?

Je weet wat voor vorm, afmeting en kleur blad je graag wil hebben. Nu nog een onderstel. Ook hierin weer keuze genoeg! Ga je voor stoer en robuust of past licht en modern beter bij jou? Een houten tafel met de poot in dezelfde kleur of ga je voor contrast met een gecoat onderstel? Voor coating wordt vaak gekozen voor de kleur zwart, maar andere kleuren zijn hier ook mogelijk. Houd bij het kiezen van een onderstel ook rekening met het aantal stoelen dat je gaat plaatsen. Wij zorgen er natuurlijk voor dat de eettafel stabiel en stevig staat.

Kun je wel wat hulp gebruiken?

Laat het ons weten, we denken graag met je mee over jouw ideale tafel!