Meubelambacht uit Oirschot Dagelijks geopend op afspraak 5% korting op een tafel met stoelen

Korting 5% korting op een tafel met stoelen

Eikenhouten eettafel als eyecatcher

Jouw tafel mag natuurlijk dé eyecatcher zijn in huis. In deze blog delen we een paar leuke tips om van je eikenhouten eettafel een echte eyecatcher in huis te maken!

Kies voor een uniek ontwerp

Ga voor een eikenhouten eettafel met een uniek ontwerp dat opvalt. Denk aan interessante tafelpoten zoals een mooie houten kolom met metalen grondplaat, een metalen onderstel of een sierlijk houten onderstel. Maar ook de vorm en de structuur van het blad helpen de tafel de aandacht te geven die het verdient.

Contrast met stoelen

Creëer contrast door verschillende stoelen te combineren met je eikenhouten tafel. Kies stoelen in een contrasterende kleur, stijl of materiaal. Bijvoorbeeld, moderne stoelen bij een traditionele eikenhouten tafel of juist vintage stoelen bij een strakke moderne tafel. Dit geeft een speelse en opvallende uitstraling.

Verlichting

Plaats een opvallende hanglamp of kroonluchter boven je eikenhouten eettafel. Dit zorgt niet alleen voor functionele verlichting, maar dient ook als een prachtig decoratief element dat de aandacht naar de tafel trekt.

Eikenhouten eettafel met schilderij op de muur en witte hanglampen

Tafeldecoratie

Gebruik decoratieve items om je eikenhouten tafel te accentueren. Denk aan een artistiek tafelstuk, kandelaars met kaarsjes, kleurrijke servetten, bijzonder bestek, decoratieve placemats, borden en kommen. Door zorgvuldig gekozen decoraties toe te voegen, kun je de tafel transformeren tot een echte blikvanger.

Kunst aan de muur

Plaats een opvallend kunstwerk aan de muur achter je eettafel. Dit creëert een interessante achtergrond en trekt de aandacht naar de tafel. Zorg ervoor dat het kunstwerk qua stijl en kleurenpalet harmonieert met de tafel.

Eikenhouten eettafel met bloemenvaas

Natuurlijke elementen

Breng de natuur naar binnen door gebruik te maken van natuurlijke elementen op de tafel. Plaats bijvoorbeeld een mooie vaas met verse bloemen, een houten schaal met fruit of een tafeldecoratie met takken en bladeren. Dit voegt textuur, kleur en een organisch gevoel toe aan de tafel.

Onthoud dat het belangrijk is om je eigen stijl en persoonlijkheid te laten doorschemeren bij het creëren van een eyecatcher. Experimenteer, wees creatief en voeg persoonlijke accenten toe die bij jou en je interieur passen.