Meubelambacht uit Oirschot Dagelijks geopend op afspraak 5% korting op een tafel met stoelen

Korting 5% korting op een tafel met stoelen

Tips Van Tafel Hoe houd je je tafel opgeruimd?

Ligt jouw eettafel vol met spulletjes, papieren en ‘rommeltjes’? Er is niets zo vervelend dan eerst je tafel op te moeten ruimen voordat je kunt gaan eten of je gasten kunt ontvangen.

Daarom geven we in deze korte blog een paar tips om jouw tafel opgeruimd te houden.

Een vaste plek

Wat ligt er op je tafel? Zijn het spulletjes waarvoor je eigenlijk geen andere vaste opbergplek hebt? Vaak is dit het geval. Creëer daarom een vaste plek voor de dingen die nu op je tafel terecht komen. Kun je een lade, opbergdoos of mand in gebruik nemen? Bedenk voor jezelf (en je gezinsleden) een logische plek. Waar zou je gaan zoeken als je het nodig hebt?

Er komen ook spullen op tafel terecht die wel al een vaste opbergplek hebben. Ruim deze spullen direct op, op de plek waar ze thuishoren. Ook als dat de vuilnisbak is!

Papierwerk

Een veelvoorkomend item op de eettafel is papierwerk. Administratie, folders of kranten. Zorg dat je ook hiervoor een vaste plek maakt in huis. Denk aan een tijdschriftenrek of maak een torentje brievenbakjes waarin je papieren stopt waar je nog iets mee moet doen. Vergeet niet om ook daadwerkelijk tijd vrij te maken om deze dingen af te vinken.

Rommellaatje

Maak een rommellaatje. We hebben allemaal wel van die dingen waarvan je gewoon even niet weet wat je ermee moet doen. Die doe je dan gewoon even in je rommellaatje. Wel regelmatig even het laatje nakijken en uitzoeken natuurlijk!

Het sluipt er met regelmaat in dat er toch weer spulletjes op de tafel terecht komen. Maak daarom iedere avond of ochtend een ‘opruimrondje’. Kijk even op de tafel om te zien of daar spullen liggen die daar niet horen. Ligt er toch iets, meteen even opruimen!

Op deze manier voorkom je dat het weer uit de hand loopt en je toch iedere keer je tafel leeg moet halen voor het eten. Een opgeruimde tafel is uitnodigend om plaats te nemen. Zo kun je samen lekker eten, een spelletje spelen, verhalen vertellen, herinneringen delen en maken!