Meubelambacht uit Oirschot Dagelijks geopend op afspraak 5% korting op een tafel met stoelen

Korting 5% korting op een tafel met stoelen

Paastafel-speels-Van-Tafel
Paastafel Van Tafel

Hoe maak je een gezellige Paastafel?

Na kerst is Pasen een favoriete feestdag bij ons! Gezellig samenzijn met familie aan (natuurlijk!) een mooie, ingedekte paastafel. Heerlijk los gaan met vrolijke kleurtjes, bloemen en eieren. Waarschijnlijk heeft dit ook te maken met de lentekriebels die dan in de lucht hangen of in mij verstopt zitten…

Waar beginnen we mee?

Plat-ovale-eettafel-eikenhout-met-eikenhout-onderstel-sfeer

Moodboard; bepaal je paaskleuren

Duik in je kast en kijk wat je hebt aan servies. Vergeet natuurlijk niet de paasspullen van voorgaande jaren erbij te nemen! Bepaal of je voor ton sur ton gaat of eens lekker los. We hebben zelf gekozen voor de verschillende pasteltinten geel, roze en groen. Kijk bij het samenstellen van de kleuren en aankleding vooral bij je favoriete winkels.

Shoppen

En vervolgens… lekker online shoppen bij je favoriete winkel! Hema, Dille&Kamille en Bijenkorf hebben altijd veel leuke spullen alsook inspiratiepagina’s. Vergeet de lokale winkeliers niet. Bloemisten hebben altijd extra assortiment rondom de feestdagen.

Paastafel-Van-Tafel

Bloemen

Een paastak en bloemen horen erbij vinden wij, ook op tafel. Natuurlijk kun je leuke vaasjes gebruiken, maar ze los op je eettafel leggen geeft een gezellig speels effect. We hebben gekozen voor een plat ovale tafel maar dit kan natuurlijk ook op een ronde of rechthoekige tafel.

Tafel indekken

Begin bij het indekken van de paastafel eerst met de borden, bestek en glazen mooi neerzetten. Ga dan met de gekozen bloemen aan de slag. Leg deze los verspreid op tafel. Om de paassfeer compleet te maken, hebben wij er eieren tussen gelegd. Deze keer echte eieren, maar chocolade eieren kan natuurlijk ook. Misschien ook veiliger en in ieder geval lekkerder…

Kies voor mooie dinerkaarsen in dezelfde tinten en zet deze er tussen. Uiteraard mogen mooie, passende servetten niet ontbreken. Thuis hebben we een doos met linten. Hier kiezen we mooie linten uit die we vervolgens om de glazen, bloemen, karaffen of flesjes binden.

Staat al het lekkers klaar? Plof lekker op je stoel en geniet van de gezelligheid aan tafel!

Fijne Paasdagen!