Meubelambacht uit Oirschot Dagelijks geopend op afspraak 5% korting op een tafel met stoelen

Korting 5% korting op een tafel met stoelen

Onderhoud van leer

Natuurlijk blijven je meubels langer mooi en hygiënisch door een goed reinigings- en onderhoudsprogramma. Eerder vertelde we al wat over het onderhoud van stoffen meubels. Naast meubels van stof zijn er natuurlijk ook meubels van leer. In deze blog geven je nog wat tips om het leer zo lang mogelijk mooi te houden.

Onderhoud leer

Stofdeeltjes komen overal terecht. Ook in meubels. Op meubels is stof slecht te zien waardoor veel mensen onderhoud uitstellen. Wij raden aan om meubels vanaf de aankoop één keer per week te stofzuigen met een lage zuigkracht en om hiervoor een mondstuk met zachte borstel te gebruiken die alleen voor dit doel wordt gebruikt. Het mondstuk mag geen uitsteeksels hebben die het leer kan beschadigen. Verwijder eerst het stof door middel van een zachte doek waarmee licht draaiende bewegingen gemaakt worden. Daarna kan het meubel met een stofzuiger gezogen worden.

Let op met scherpe voorwerpen

Let op scherpe voorwerpen en klittenband. Veel leersoorten zijn gevoelig voor scherpe voorwerpen zoals gespen, nagels van huisdieren en ringen. Deze voorwerpen kunnen de bekleding blijvend beschadigen. Ook klittenband bevat haakjes die onherstelbare schade kunnen veroorzaken. Let dus op bij kinderschoenen met klittenband.

Eerste hulp bij vlekken

De meeste leerkwaliteiten van HE Design (Is dit wat jullie verkopen?) zijn voorzien van een lichte finishlaag waardoor de eerste contacten met vuil en vocht niet direct in het leer kunnen trekken. Dit geldt niet voor aniline leersoorten.

Let op

Wij adviseren om nooit sterk te wrijven op de vlek. De vlek kan vanuit het midden voorzichtig schoon gemaakt worden met een zachte doek welke alleen voor leren meubels gebruikt wordt die licht vochtig is gemaakt met afgekoeld gekookt of gedestilleerd water.

Wij raden ten sterkste af om chemicaliën, huishoudreinigingsmiddelen, een kleurmiddel of dergelijke te gebruiken, maar adviseren een neutraal onderhoudsmiddel. Vlekken op (licht) aangeschuurd leer (nubuck) en het verwijderen daarvan kunnen er voor zorgen dat de opstaande vezels plat gelegd worden. Hierdoor verandert het uiterlijk van dit leer: in plaats van ruw wordt het leer glad.

Verder behandelen

Voor het onderhoud van gepolijste en semi-aniline leren meubels raden wij aan om bij LCK Nederland advies in te winnen voor toepassing van de juiste producten.