Meubelambacht uit Oirschot Dagelijks geopend op afspraak 5% korting op een tafel met stoelen

Korting 5% korting op een tafel met stoelen

Paasactiviteiten aan tafel
Tips Van Tafel Paasactiviteiten aan tafel
Cupcake Pasen

Het is alweer bijna Pasen!

Gezellig samen aan tafel voor een uitgebreid ontbijtje, brunch of lunch. Niet alleen samen eten maar ook het zoeken van paaseitjes staat natuurlijk op het programma.
Maar wat als je lekker aan die fijne tafel wil blijven zitten? Er zijn ook hartstikke leuke activiteiten die je aan tafel kunt doen tijdens of net voor Pasen. In deze blog geven we je een paar tips.

Paasmemorie

Met plastic (vulbare) eieren kun je een leuk paasmemorie spel maken. Stop steeds in twee eieren eenzelfde item. Denk hierbij aan mini paaskuikentjes in verschillende kleuren, paaseitjes in dezelfde verpakking, mini pompons of knutsel zelf leuke dingetjes. Als alle eitjes gevuld zijn, leg ze dan allemaal op tafel. Het spel begint!
Om de beurt maak je 2 eitjes open. Horen ze bij elkaar? Dan mag je nog een keer. Horen ze niet bij elkaar? Dan is de volgende aan de beurt. Wie aan het eind de meeste eieren heeft verzameld, heeft het paasspel gewonnen.

Mand met gekleurde paaseitjes

Paasbingo

Ook de paasbingo is favoriet. Deze kun je natuurlijk heel makkelijk zelf maken. Geen zin? Er zijn vele gratis printables te vinden online!

‘Wie of wat ben ik?’

Dit spel kun je op verschillende manieren spelen. Maak kaartjes met allerlei onderwerpen uit het paasthema. Denk bijvoorbeeld aan: paashaas, ei, lammetje, konijntjes, chocola, kuiken, tulpen enz.
Je kunt de kaartjes voor je zetten in een houdertje of wat nog grappiger is, om op het voorhoofd te plakken. Gebruik een zandloper en gedurende deze tijd mag 1 persoon vragen stellen aan de anderen om er zo achter te komen wie of wat hij is. Let op, de anderen mogen alleen met ja of nee antwoorden. Heb je je antwoord geraden, dan heb je een punt en mag je een volgende kaartje pakken.

Tip! Gebruik de kant en klare paas crackers van bijvoorbeeld de Hema. Mooi voor de aankleding en in de popper zit een hoedje met een kaartje, zodat je ‘wie ben ik’ kan spelen.

Samen bakken

Samen zorgen voor wat lekkers op de Paastafel is natuurlijk ook gezellig. Of het nou gaat om hartige hapjes, lekkere broodjes of zoete lekkernijen. Het kan met Pasen allemaal!
Lekkere gevulde eitjes, pannenkoeken, quiche of soep. Maar natuurlijk doen cupcakes of paaskoekjes het ook altijd goed.

Eitjes versieren

Wat natuurlijk niet mag ontbreken is het versieren van eieren zodat het echte paaseieren worden. Dit kan met verf, stiften, glitters, stickertjes… noem het maar op! Je hebt zo een tafel vol met kleurrijke eitjes.

En ook daar kun je weer een spelletje mee spelen. Je legt alle mooi versierde paaseitjes op tafel. De kinderen (of volwassenen, want dat mag natuurlijk ook gewoon😉) moeten goed bestuderen wat er allemaal ligt. Een van de kinderen gaat de kamer uit. De anderen halen 1 ei weg. Dan mag degene die de kamer uit was weer terugkomen en moet raden welk ei weg is.

Een paar tips voor leuke paasspulletjes:

We hopen dat je met deze tips een gezellige Pasen tegemoet gaat! Fijne Pasen met veel tafelplezier.