Meubelambacht uit Oirschot Dagelijks geopend op afspraak 5% korting op een tafel met stoelen

Korting 5% korting op een tafel met stoelen

Randafwerking Van Tafel

Verschillende randafwerkingen

Een groot verschil tussen een standaard oplossing uit de winkel en die bij van tafel zijn de aantal keuzes waar je voor staat. Gelukkig komen we er samen altijd uit. Natuurlijk bepaal je de vorm van het tafelblad, de kleur en het onderstel. Maar, een tafel op maat wordt bij Van Tafel tot in detail op maat gemaakt en bewerkt. Je hebt namelijk ook de keuze uit bijvoorbeeld verschillende randafwerkingen.

In deze blog geven we een uitleg over de verschillende mogelijkheden die er zijn wanneer we het hebben over randafwerkingen.

Rechte randafwerking

De rechte randafwerking is zo’n beetje de standaard waar de meeste mensen bekend mee zijn. Het tafelblad krijgt een dikte van 3, 4, of 5 centimeter. Door de rechte rand krijg je een strak, recht tafelblad.

Wanneer je kiest voor 20° schuin naar binnen wordt die rechte rand ietwat verzacht.

Bolle randafwerking

De trend van 2024 is bol, dit kan op verschillende wijze. Je kan je tafel voorzien van een ronde rand aan de onderzijde van het blad. Ook is er de mogelijkheid om de hele rand te voorzien van een bolle kant. Deze randafwerking geeft je interieur een zachte “touch”.

20gr schuin

Wanneer je iets anders wil dan recht maar optisch geen dun blad wenst, wordt veelal gekozen voor 20 graden schuin. Dit kan naar binnen of buiten zijn. Op deze manier blijft de gekozen bladdikte zichtbaar, maar wordt de tafel meer eigen alsook spannender. Door de iets schuine randafwerking ontstaat namelijk een mooi schaduw spel. Heb je een robuuster interieur waar de scherpe randjes af zijn, dan is dit een passende randafwerking.

Verjongde randafwerking

Om een blad dun te laten ogen gaan we de randen verjongen. De tafel lijkt dan optisch nog dunner, zonder in te leveren op de sterkte van het blad. Hier heb je de keuze uit eerst een recht stukje voordat deze schuin weg loopt (Slant) of een ronde radius (Stub), zodat de tafel lekker zacht aanvoelt.

Een korte uitleg hierbij: doordat het blad aan de onderkant naar binnen afloopt zie je vooral de bovenste rand. Kies je voor eerst recht dan ziet je tafelblad er dus uit als een recht, dun blad. Het behoud echter wel de stevigheid doordat het blad dikker is. Kies je voor een ronde radius dan heeft je tafel geen rechte randen maar zachte rondingen. Met uiteraard een zelfde afloop aan de onderkant van het blad.

Boomstamtafels

Onze boomstamtafels behouden de natuurlijke, glooiende randafwerking. We houden dan ook de echte houten rand van de boomstam in takt. De schors gaat er af en wat er overblijft is de eerste hardere laag van de boom. Alle karakteristieke kenmerken van de boom zie je terug. Dit kenmerkt de echte boomstamtafels.

In onze toonkamers kunnen we je de verschillende mogelijkheden laten zien. We adviseren je graag en zetten jouw woonwensen om in woongenot!