Meubelambacht uit Oirschot Dagelijks geopend op afspraak 5% korting op een tafel met stoelen

Korting 5% korting op een tafel met stoelen

Van Tafel in gesprek met… Renske

We zitten aan tafel met interieurontwerpster Renske. Als klein meisje droomde ze ervan om modeontwerpster te worden: het ontwerpen, het combineren van verschillende materialen en kleuren, dat maakt haar blij. Toen interieurontwerp op haar pad kwam zag ze direct veel overeenkomsten met mode. Ze volgde haar gevoel en is nu sinds 4 jaar eigenaresse van Rebel Interiors.

Out of the box

De naam Rebel zegt het al: ik hou ervan om dingen anders te doen. Ik heb een eigen stijl, out of the box ideeën en gebruik mijn inlevingsvermogen om mijn klanten zo goed mogelijk tot dienst te zijn. Mijn doel: jou verrassen, inspireren en inzicht geven.

Ik laat me inspireren door andere mensen en hun leefomgeving. Dit doe ik door te observeren, in te leven en na te denken over waarom iets me blij maakt. Ik combineer mijn kennis over interieur met mijn kennis over Feng Shui/ psychologie, zo zorg je ervoor dat je niet alleen ziet dat een ruimte mooi is maar dit ook voelt.”

Uitdagingen tijdens een project

Renske ziet dat klanten vaak veel ideeën hebben en goed weten wat ze willen.
“Ik help ze bij het samen brengen (het creëren van eenheid) en laat ze zien/ daag ze uit om gedurfde keuzes te maken. De grootste fout die gemaakt wordt is het niet inschakelen van hulp. Denken dat je dit alleen kunt.

Wat veel mensen niet beseffen is dat je juist tijd en geld bespaart door hulp in te schakelen. Ik laat je alle mogelijkheden zien en help je bij het maken een sterk interieurplan. Zo maak je weloverwogen beslissingen en krijg je geen spijt van de gemaakte keuzes.”

De eettafel in een ontwerpen/advies

We wilden van Renske graag weten of zij de eettafel net zo belangrijk vindt in een interieur zoals wij dat vinden. Ze deelt onze mening hoor! “De eettafel is vaak een centrale plek waar je samenkomt met het hele gezin, er wordt aan geleefd. Daarom is het belangrijk dat een tafel niet alleen mooi is maar ook van hoge kwaliteit. Dat is de reden dat ik graag met Van Tafel samenwerk.

Het is super belangrijk dat de eettafel bij de rest van het plan past. Ik begin daarom eerst met het maken van interieurplan, een van de laatste stappen is het meubelplan. We stemmen de kleur, vorm en het formaat af op de rest van het plan. Zo weet jij zeker dat jij de perfecte tafel scoort!”

Styling van de tafel

Natuurlijk wordt ook de tafel gestyled. “Op mijn tafel staan natuurlijk kaarsen. Ik hou van gezelligheid! Kaarsen zorgen voor veel sfeer en een geurkaars zorgt ook nog eens voor een aangename beleving. Dus of het nu een sombere dag is of je gaat dineren met vrienden/familie, een kaars maakt je huis gezelliger.”

Wil jij ook zo’n gezellige tafel om aan te dineren? Hierbij deelt Renske een paar styling tips:

  1. Bepaal een thema, doe inspiratie op via Pinterest.
  2. Koop een linnen tafelkleed, die je kunt gebruiken voor meerdere gelegenheden.
  3. Ga op zoek naar unieke vintage items, bijvoorbeeld kandelaren, een vaas of glazen.
  4. Gebruik bloemen of takjes uit je eigen tuin.

Vorm en kleurkeuze

In deze woning is gekozen voor een Fins ovale tafel in de kleur. Hoe kom je nu tot deze keuze?
“De eettafel staat in een centrale ruimte, waar veel omgevingsverkeer is. Ook hebben de bewoners jonge kinderen. Daarom is het beter om te kiezen voor ronde hoeken, zo hoef jij niet bang te zijn dat iemand zich zal stoten tegen deze hoeken.  De kleur van de tafel is afgestemd op de rest van het interieurplan. Denk aan het materiaal/ kleur van de keuken en kleur van de meubels.”

Volgt de klant altijd het advies wat je geeft?

Een klant volgt niet altijd het advies helemaal op. “Het plan vormt een mooie basis om aan de slag te gaan en dit wordt altijd opgevolgd. Zoals je wellicht voor kunt stellen is een verbouwing een intensief proces, waarbij in het proces soms andere keuzes gemaakt worden. Vaak gaat dit wel in overleg, zodat de eenheid bewaakt blijft.”

Rebel Interiors & Van Tafel

Renske heeft een missie met Rebel Interiors: “Jouw interieur mooier maken, daarbij rekening houdend met de wereld waarin we leven. Welke keuzes kun je in je interieur maken vanuit liefde voor jezelf maar ook vanuit liefde voor deze wereld.”

“Ik kom graag met mijn klanten bij Van Tafel. Zij hebben unieke tafels met een hoogwaardige kwaliteit. Ze kijken en denken mee met een tafel die past binnen het interieurplan, waarbij de set compleet wordt gemaakt met eetkamerstoelen in de mooiste stoffen. Daarbij staan ze bekend om het warme klantencontact en de uitstekende service. Zo ben ik als interieurontwerpster niet alleen blij maar ook mijn klanten, en dat is het allerbelangrijkste.