Meubelambacht uit Oirschot Dagelijks geopend op afspraak 5% korting op een tafel met stoelen

Korting 5% korting op een tafel met stoelen

Aan tafel bij familie Cudok

Even voorstellen

Een tijdje geleden mochten we al binnenkijken bij Paul en Pleun. De foto’s waren prachtig, maar nu gaan we graag nog een keertje langs om te kijken of de tafel bevalt. Ondertussen zijn ze helemaal gesetteld in hun nieuwe huis en is dochtertje Millie geboren. We zitten nu wel even anders aan tafel dan de vorige keer.

Paul en Pleun wonen samen hun dochter Millie in Veldhoven. Ze wonen in een nieuwbouw huis dat tot in detail af is. Pleun is interieur stylist en alweer even full time in dienst bij Van Tafel. Ze vertelt graag over de keuzes die ze hebben gemaakt voor hun ideale tafel.

Welke tafel

“We wisten heel goed wat we niet wilden, maar toen kwam de vraag: Wat dan wel? We waren er al snel over uit dat de tafel donker moest zijn, omdat de vloer en de keuken al van twee hout soorten waren. Een metalen poot zie je tegenwoordig zoveel en vonden we wat gewoon… dus eigenlijk wisten we ook dat deze van hout mocht worden. Nu nog het ontwerp. We wilden wel graag een echte eyecatcher…help!

De vorm van het blad moest passen bij een eetkamerbank. Een rechthoekig blad of Deens ovaal is ideaal bij een eetkamerbank. Wij hebben gekozen voor Deens ovaal, omdat deze vorm het rechte lijnen spel in huis wat doorbreekt c.q. verzacht.”

De tafelpoot

“In verband met de hoekbank wilden we graag een midden poot, zodat we goed rondom konden. Een mooie houten midden poot is alleen niet makkelijk te vinden. Marc van Van Tafel liet ons een mooie schets zien van een prachtige houten poot waar we meteen verliefd op waren…wauw! Dit is wat we zochten!! Je kan overal zitten en nergens stoot je je knieën aan het onderstel. Een uniek design, een tafel speciaal voor ons gemaakt. Zo gaaf, een tafel die nog niemand had! Als styliste word je daar onwijs blij van…”

Tafel activiteit

“Nu onze kleine meid er is, zitten we steeds vaker gezellig aan tafel. Van de hapjes die ze krijgt tot aan de blokken torens die gebouwd worden. Haar kinderstoel past perfect aan de kopse kant van de tafel, wat echt heel fijn is.

Zoals je ziet op de foto, vindt Millie een placemat en bordjes onzin. Dat vonden we toch wel even een dingetje. Het was de eerste keer even schrikken toen Millie haar hele eten over de tafel uit smeerde en ging spelen hiermee. Een nieuwe tafel kopen hoeft gelukkig niet, want de lak kan het aan. Na een licht vochtige doek is er niks meer van te zien. Gelukkig maar, de kwaliteit van de afwerking is meer dan geweldig en kan veel hebben!”

Fijne momenten aan tafel

“Ik hou ontzettend veel van koken, bakken en vind het heerlijk om een tafel gevuld te hebben met familie of vrienden die neer ploffen en zich laten verwennen. De tafel heerlijk indekken met een mooi servies en dan een avondje genieten met elkaar. Afsluitend met een bord spelletje is een ideale avond voor ons. Aan tafel worden de mooiste herinneringen gemaakt, ook bij ons…

Wat eigenlijk het aller belangrijkste is, is dat we hier elke dag hele mooie momenten samen mogen beleven. Onze Millie doet dat het allerliefste met een hele grote glimlach!