Meubelambacht uit Oirschot Dagelijks geopend op afspraak 5% korting op een tafel met stoelen

Korting 5% korting op een tafel met stoelen

Aan tafel bij... Familie Verschuuren
Familie Verschuuren

Even voorstellen…

Marius en Petra mochten we al een tijdje terug ontvangen in onze toonkamers. Samen met interieurstyliste Jolanda Vogels kwamen ze hun ronde tafel van 180 cm samen stellen. Hieraan mochten mooie stoelen niet ontbreken en aan het kookeiland fijne barkrukken.

Marius en Petra wonen samen met hun hond Toska in Asten. De kinderen zijn het huis uit maar ze komen graag nog op visite. De kleinkinderen komen elke week heerlijk een dagje spelen. Het huis komt uit 1974, maar ze hebben dit in 2019 gekocht en zijn toen gestart met de verbouwing. Petra is hier opgegroeid en heeft hier veel warme herinneringen.

Grote ronde eettafel met zes stoelen

Een ronde tafel

“Onze architect had bij de eerste tekening van de architect een ronde tafel ingetekend en die wens is niet meer weggegaan. Eerder hebben we altijd een lange tafel van 3 meter en daar waren we nu wel klaar mee. Gezellig met de hele familie rondom de tafel!”
De ronde tafel staat in een mooie lichte leefkeuken. Petra leest elke ochtend heerlijk uitgebreid de krant aan de tafel en Marinus doet dit dan weer heerlijk op de barkruk aan het kookeiland.

Samenstellen van de tafel

Marius en Petra wilden eerst heel graag een slanke houten poot. Helaas was dat niet mogelijk onder het ronde blad bij 180cm i.v.m. de stabiliteit eisen. “Van Tafel heeft toen dit onderstel geadviseerd en dat we vinden we uiteindelijk zelfs mooier en past er echt perfect bij.”

Jolanda was we al vroeg betrokken bij de verbouwing van het huis. “Eigenlijk vanaf het eerste moment heeft zij de kleuren en materialen bepaald. We konden ons erg goed vinden in haar advies en toen we in Oirschot bij Van Tafel kwamen vonden we het ook erg mooi. Deze keuze was dan ook snel gemaakt.”

Grote houten ronde tafel met terra barkrukken aan het kookeiland

Stoelen en barkrukken

“De stoel moest vooral heel erg lekker zitten en comfortabel zijn. Het draaien hadden we niet op het wensenlijstje, maar vinden we nu erg fijn. De vorige stoelen hadden wieltjes en dat vonden we niet prettig. De stof moest mooi, maar vooral praktisch zijn. Dat is de reden dat we hebben gekozen voor Bull (stofleer) voor de eetkamerstoelen in de kleur liver. Onze styliste Jolanda wilde graag de kleur Terra terug laten komen in de stoelen of de barkrukken. Het zijn de barkrukken geworden en het past perfect in de ruimte. De stoffering van de krukken maakt de keuken ook echt helemaal af.”

Herinneringen maken aan tafel

Petra heeft in Juni 2021 een zwaar ongeluk gehad waardoor alle momenten samen mooie herinneringen zijn. “We genieten het meest als iedereen weer naar huis komt en lekker aan tafel zit. Het liefst met nog meer kleinkinderen erbij. Het genieten kan nu echt beginnen!”