Meubelambacht uit Oirschot Dagelijks geopend op afspraak 5% korting op een tafel met stoelen

Korting 5% korting op een tafel met stoelen

Aan tafel bij... Sandra, Pieter en Finn

We mogen weer aan tafel schuiven. Dit keer bij Sandra, beter bekend als Finntage, met wie we een mooie samenwerking hebben.

Sandra had een droom eettafel in gedachten. Aan de hand van haar schets hebben we organische tafel Finntage ontwikkeld. Vernoemd naar het Instagram account van Sandra.

Finntage stijl

Sandra woont in het mooie dorpje Velp. Dichtbij een kerkje en samen met haar man Pieter en zoon Finn. Ze hebben net een grote verbouwing achter de rug. Het huis is het ouderlijk huis van Pieter maar het is inmiddels niet meer te herkennen. Dit mede dankzij aanbouwen en het wijzigen van ruimtes. Elke muur heeft wel een kleurtje of een behangetje gekregen in Finntage stijl uiteraard!

Organische collectie

Sandra had al een goed beeld van wat ze wilde maar kreeg deze tafel maar nergens gevonden. De vorm moest organisch zijn en er moest een kolom onder komen. De lijnen in huis zijn recht en hoekig. Dit wilde Sandra graag verzachten middels een organische vorm.
Met haar ideeën is ze samen met Marc aan tafel gegaan. Toen Marc het ontwerp liet zien, was Sandra op slag verliefd. Dit was precies wat ze zocht maar nergens gevonden kreeg.

Zo is de ideale tafel voor Sandra ontstaan én onze organische collectie. Daar is niet alleen Sandra heel erg trots op maar wij ook!

De tafel op een centrale plek

De tafel heeft een plekje gekregen in de oude garage. De ouders van Pieter hadden nog nooit iets veranderd of verbouwd aan het huis. Ieder vertrek was vroeger gelijk. De leefkeuken is nu aan de achterkant van de woning. Twee grote glaswanden zorgen voor een direct connectie met de tuin. Zo is de tuin echt een verlenging van de keuken en andersom.
De grote tafel is het centrale punt waar iedereen elkaar ontmoet!

Modern met een vintage jasje

De tafel is een rustpunt in huis. In deze ruimte gebeurt veel met kleur, printjes en accessoires. De keuken had een bruin tint (afwerking noten) en daar moest de tafel goed bij passen. Sandra heeft voor haar Finntage tafel gekozen voor een Hazelnoot kleur bruin, een retro kleur, oftewel terug van weggeweest. Deze kleur wordt namelijk al jarenlang toegepast op Eiken meubelen. Een moderne tafel maar wel met een vintage jasje. Dit past precies bij de stijl van Sandra. 

Mooie momenten aan tafel

“Wijn drinken doen we het allerliefste aan de tafel!” Sandra en Pieter vinden het heerlijk om na een dagje werken hier te zitten en een glaasje wijn te drinken. Finn gaat lekker met zijn mobiel op het bankje zitten (liggen). Pieter kookt meestal, omdat Sandra het laatste thuis komt van haar werk.
“Ook zitten we hier altijd met vrienden of familie… veel mooie momenten hebben we hier al gehad!”

De vorige eettafel was een ronde robuuste houten tafel waar Sandra niet zuinig op was. Nu ze deze nieuwe tafel hebben, doet Sandra soms wel erg spastisch volgens Finn. De tafel is zo strak/mooi!
Gewoon gebruiken hoor, want dankzij de gebruikte twee componenten lak kan de tafel wel tegen een stootje!

Het is gelukt!

Vanaf het begin had Sandra organisch in gedachte. De keuken is helemaal aangebouwd en is een nieuwe ruimte in het huis. Hier mochten de strakke lijnen nog wel doorbroken worden door ronde, natuurlijke vormen. En dat is gelukt met de eettafel Finntage!

“In het oude huis zaten we altijd in woonkamer en was de keuken erg klein. Nu hebben we nog nooit met visite in de woonkamer gezeten en zitten we altijd heerlijk met zijn allen hier aan tafel. Laatst zaten we er denk ik wel met 16 personen. We hopen dat nog veel vaker te kunnen doen!”