Meubelambacht uit Oirschot Dagelijks geopend op afspraak 5% korting op een tafel met stoelen

Korting 5% korting op een tafel met stoelen

een-moodboard-maken-tips-Van-Tafel
moodboard-maken-Van-Tafel

Waarom een moodboard?

Het is zo fijn en verhelderend wanneer klanten een inkijkje geven in hun interieur. Dit kan uiteraard met foto’s. In geval van een verbouwing is dat lastig. Dan zijn plattegronden maar ook een moodboard goud waard. Met een plattegrond kunnen we de plaats en afmeting alsook de vorm van de tafel goed samen bepalen.

De vorm is natuurlijk niet alleen afhankelijk van de plattegrond, maar ook van kleur -en materiaal gebruik. Het ontwerpen van je interieur begint bij het maken van een moodboard.

Sfeer bepalen

Het doel van het moodboard is middels een collage de sfeer uitstralen die bij jou past. Dit doe je door alle afbeeldingen van dingen die je mooi vindt te verzamelen. Dit hoeven niet perse alleen maar meubelen te zijn. Een afbeelding van een bloem, strand of voorwerp kan dus ook.

Het moodboard is het startpunt voor je hele interieurplan. Bij iedere beslissing kijk je naar je moodboard, past de (aankoop)beslissing in je moodboard. Op deze manier zorg je voor balans en eenheid die bij jou past.

ronde-eettafel-Van-Tafel-close-up

Hoe maak je een moodboard?

Je hebt verschillende tools om een moodboard te maken. Onderstaand een aantal hulpmiddelen op een rijtje:

Pinterest; Aan inspiratie en mooie afbeeldingen op het prikbord van Pinterest geen gebrek. Het is bovendien gratis en eenvoudig. Voor ieder project of ruimte kun je een bord aanmaken waarin je afbeeldingen plaatst. Helaas is het niet mogelijk om het formaat van de afbeelding te wijzigen. Terwijl dit soms juist wenselijk is om een bepaalde sfeer te benadrukken.

Photoshop; Hier kun je mooie moodboards maken. Qua vormgeven zijn de mogelijkheden in Photoshop onbeperkt. Het programma is helaas niet gratis en vereist enige kennis.

Karwei; Veel meer dan een bouwwinkel. Inrichten van jouw huis is hun ook niet vreemd en ze ondersteunen je hierbij met een Moodboard maker op hun site.

Oud papier nieuw leven geven; Heerlijk ouderwets knippen en plakken op een wit vel papier. Neem een (oude) stapel tijdschriften, iets lekkers erbij en gezellig aan de slag.

advies-Van-Tafel

Tips Van Tafel

Voordat je aan de gang gaat, hierbij een paar tips voor het samenstellen van jouw moodboard:

  • Laat vormen, kleuren en materialen in het moodboard terugkomen.
  • Meestal ga je los met verschillende afbeeldingen. Dit is niet erg, maar wanneer je klaar bent, bekijk je welke stijl domineert. Verwijder dan de afbeeldingen die daar niet bij passen.
  • Een moodboard met ongeveer tien afbeelding is voldoende voor een goede sfeerimpressie.
  • De belangrijkste afbeelding plaats je in het midden.

Veel plezier en succes met het maken van je moodboard! Aan de hand van je moodboard creëren we jouw unieke tafel! Laat het gerust weten als je vragen hebt.