Meubelambacht uit Oirschot Dagelijks geopend op afspraak 5% korting op een tafel met stoelen

Korting 5% korting op een tafel met stoelen

Een stijlvolle en praktische keuze voor je eetkamer Eetkamerbank

Wanneer je je eetkamer inricht, denk je natuurlijk aan een mooie eettafel en comfortabele stoelen. Maar heb je ooit overwogen om een eetkamerbank toe te voegen?

Eetkamerbanken bieden niet alleen extra zitruimte, maar voegen tevens stijl en functionaliteit toe aan de eethoek, waardoor ze een essentieel element worden in het creëren van een gezellige en praktische eetruimte.

In deze blog bespreken we de voordelen van eetkamerbankjes en tips voor het kiezen van de perfecte bank voor jouw ruimte.

Eetkamerbank groen met dezelfde stoelen

De voordelen van een eetkamerbankje

 1. Ruimtebesparend
  Eetkamerbankjes zijn een geweldige manier om ruimte te besparen, vooral in kleinere eetkamers. In plaats van losse stoelen die ruimte in beslag nemen, kunnen bankjes netjes onder de tafel worden geschoven wanneer ze niet in gebruik zijn. Ook kan door een eetkamerbankje de tafel wat dichter tegen de muur geplaatst worden waardoor er meer loopruimte over blijft.
 2. Sociale Sfeer
  Een bankje creëert een informele en gezellige sfeer aan tafel. Het bevordert interactie tussen gasten, aangezien er geen fysieke scheiding is zoals bij stoelen.
 3. Flexibiliteit
  Bankjes zijn flexibel en kunnen op verschillende plaatsen worden gebruikt. Ze kunnen bijvoorbeeld ook in de woonkamer geplaatst worden voor extra zitplaatsen.
 4. Stijlvolle Variëteit
  Bij Van Tafel zijn eetkamerbankjes verkrijgbaar in diverse stijlen, diverse stof- en leersoorten en van hout natuurlijk. Dit betekent dat je altijd een bankje kunt vinden dat perfect bij jouw interieur past.
Eetkamerbank in hoekopstelling

Tips voor het kiezen van de perfecte eetkamerbank

 1. Afmetingen
  Meet je eettafel en eetkamer op om te zorgen dat de bank goed past. Houd rekening met de hoogte van de tafel en zorg ervoor dat het bankje comfortabel onder de tafel kan worden geschoven.
 2. Comfort
  Zorg ervoor dat de eetkamerbank comfortabel is om op te zitten. Overweeg bankjes met kussens of gestoffeerde zittingen voor extra comfort.
 3. Materiaal
  Kies een materiaal dat past bij je levensstijl en interieur. Houten bankjes zijn duurzaam en klassiek, terwijl gestoffeerde bankjes meer comfort bieden en een luxe uitstraling hebben.
 4. Stijl
  Kies een stijl die past bij de rest van je interieur. Of je nu gaat voor modern, industrieel, landelijk of vintage, zorg ervoor dat het bankje een aanvulling is op de bestaande inrichting.

Conclusie

Eetkamerbankjes zijn een stijlvolle en praktische aanvulling op elke eetkamer. Wij nodigen je graag uit om onze toonkamer te Oirschot te bezoeken, waar je de gelegenheid hebt om jouw ideale eetkamerbank samen te stellen. Hier kun je de verschillende materialen en ontwerpen in persoon ervaren, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken die perfect past bij jouw smaak en behoeften.