Meubelambacht uit Oirschot Dagelijks geopend op afspraak 5% korting op een tafel met stoelen

Korting 5% korting op een tafel met stoelen

onderhoud houten tuinmeubels
Tips Van Tafel

Hoe onderhoud je jouw houten tuinmeubels?

Tuinmeubel van hout

Wanneer je een tuinmeubel van hout aanschaft is het goed om met een aantal punten rekening te houden. In deze blog vertellen we je meer over het onderhoud van houten tuinmeubels.

Hout is een natuurlijk materiaal en geen boom is gelijk aan een andere boom. Elk houten meubel is een natuurlijke weergave van het specifieke hout waarvan het gemaakt is en heeft zijn eigen, unieke houtbeeld. Daarom kunnen er verschillen in structuur of kleur optreden. Door zonlicht verkleurt een houten tuinmeubel grijs. Door een beschermlaag zoals buitenolie aan te brengen voorkomt u het vergrijzen.

Iroko of Padouk

Weersinvloeden

Onze buitenmeubels zijn vervaardigd uit hoogwaardig Iroko of Padouk met de hoogste duurzaamheids-klasse voor buitengebruik. Zowel Iroko als Padouk is een natuurproduct, net als iedere houtsoort zullen zij door blootstelling aan zonlicht en regen vergrijzen en ruwer worden. Weersveranderingen zoals temperatuurverschillen, neerslag en zon kunnen leiden tot kleine of grotere scheuren in het hout en kunnen delen enigszins vervormen. Deze kenmerken zijn inherent met het materiaal, die je door de keuze voor hout accepteert. Dit is een natuurlijk proces en heeft geen invloed op de kwaliteit van uw meubilair.

Scheuren

Vorming van scheuren zal minimaal zijn als het meubilair niet blootgesteld wordt aan direct zonlicht en regen. We raden iedereen ten sterkste aan om de meubelen te behandelen met een houtolie. Deze olie controleert de vochtigheidsgraad in het hout, waardoor werking minder zal zijn. Door dit onderhoud van houten tuinmeubels worden vlekken van gemorste vloeistoffen beperkt. Ook gaat dit het verweren en verkleuren van de meubels tegen. Lees voor gebruik altijd onze bijgeleverde gebruiksaanwijzing. Herhaal deze stap meerdere keren per jaar.

Wij raden aan om tuinmeubels in de wintertijd niet buiten te laten staan, maar binnen te stallen. Dit kan de levensduur van hout meer dan verdubbelen.

Dagelijks onderhoud

Maak een houten tuintafel regelmatig schoon met een vochtige doek met koud of lauw water. Vlekken kunnen snel worden verwijderd met een schoonmaakdoek en een sopje. Hardnekkige vlekken kunnen met behulp van een schuurmiddel of schuurpapiertje worden verwijderd. Gebruik nooit bijtende middelen, allesreiniger, chloor, staalwol of een staalborstel. Spuit tuinmeubels nooit af met een hogedrukreiniger!
Na de winterperiode kunnen houten tuinmeubels door middel van een houtcleaner of soda schoon gemaakt worden. Eventuele algen of ander vuil kan hiermee verwijderd worden.