Meubelambacht uit Oirschot Dagelijks geopend op afspraak 5% korting op een tafel met stoelen Meubelambacht uit Oirschot Dagelijks geopend op afspraak 5% korting op een tafel met stoelen

Korting 5% korting op een tafel met stoelen

de perfecte sfeer tijdens het kerstdiner Kersttafel Van Tafel

Kersttafel Van Tafel

Een kerstdiner smaakt lekkerder als de tafel mooi is ingedekt… de sfeer tijdens het kerstdiner is gezellig met een mooi ingedekte tafel! Kortom, je tafel sfeervol indekken met de kerst is een must! Niet alleen met de kerst uiteraard, maar met de kerst voor de deur heeft Van Tafel zich daar door laten inspireren…

Wij worden zo blij van een mooi ingedekte tafel. Jij ook? Van Tafel geeft je graag een paar tips om jouw kersttafel om te toveren tot een ware kerst eyecatcher.

Kies je kleuren

Dit jaar kiezen we voor de kleuren blauw, petrol, groen, goud met een tintje rood. De pauwenveer, de hulst en een gouden kerstster zijn onze inspiratie voor het moodboard. Dit zijn meteen onze eerste tips; kies je kleuren en maak een moodboard aan de hand van onder andere Pinterest en Instagram.

Een tafelloper en mooie servetten die passen in je moodboard zijn een pre om je kersttafel een luxe uitstraling te geven. Bij verschillende winkels kun je stof of tule kopen die dienen als tafelloper. Linnen servetten zijn top, maar mooie dikke papieren servetten doen hier zeker niet voor onder. Haal het servet door een servetring of maak zelf een servetring die past in je kerst kleuren. Wij hebben als servetring een pauwenveer met hulst genomen, hoe gaaf is dat! Tafellopers en passende servetten zijn onze volgende tips.

Je mooiste servies

Pak je servies, je mooiste glazen en bestek uit de kast, want het is feestelijk om zoveel mogelijk gangen in te dekken. Begin met een onderbord en dan het dinerbord. Hier bovenop het aangeklede servet of het voor-tussengerecht servies. Uiteraard afhankelijk van wat praktisch is. Het bestek van alle gangen naast de borden leggen, we werken van buiten naar binnen. Mooi wijnglas en waterglas boven het mes. Pak dus lekker uit met je servies, bestek en glaswerk!

Kaarsen en kandelaars

Uiteraard mogen kaarsen en kandelaars niet ontbreken op tafel. De swirl dinerkaars is een echte eyecatcher. Ze zijn bijna te mooi om aan te steken, maar doe dat vooral wel, want ze branden erg mooi op. Ben niet bang om verschillende soorten en kleuren kaarsen te combineren. Dit zorgt juist voor sfeer op tafel en brengt vaak alles in huis samen. Op de tafel Van Tafel zie je een mix van verschillende soorten en kleuren. Ga op zoek naar mooie kaarsen in de door jou gekozen kerst kleuren.

Voordat je kaarsen koopt, denk je na over de kandelaars. Kijk eerst eens in de kast, want we vergeten vaak wat we al hebben. Een gezellig klein smal kaarsje bij elke bord wat je indekt. Dat is helemaal kerst! . Hoe vind je de rode velvet kandelaars? Velvet is een must voor jouw kersttafel 2020. Laat het terug komen in je kandelaars, tafelloper of accessoires.

Kerstaccessoires

De accessoires kunnen bestaan uit kerstbeeldjes, kerstballen, vaasjes met takjes of kerst confetti. Zet de kaarsen, kandelaars en accessoires verspreid in het midden van de (ronde) tafel. Bij een ovale en rechthoekige tafel is het mooi om dit over de lengte van de tafel te doen. Afhankelijk van de tafel schikking is het mooi dit symmetrisch te doen maar wat speelser is ook prachtig en zorgt vaak voor een ongedwongen sfeer.

De sfeer wordt compleet met kerstpoppers op tafel. Deze brengen de gesprekken direct op gang. Spreuken en/of raadsels in deze kerstpoppers zorgen voor een ongedwongen sfeer aan tafel. De poppers zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar waardoor er altijd wel een geschikte tussen zit voor bij jouw kersttafel.

Van Tafel wenst je een leuke kerst voorbereiding en onvergetelijke Kerstdagen! Voor meer inspiratie kijk op onze Kerst inspiratiepagina.

ingedekte kersttafel Van Tafel met velvet en pauwenveren
Kunnen wij je helpen?