Meubelambacht uit Oirschot Dagelijks geopend op afspraak 5% korting op een tafel met stoelen

Korting 5% korting op een tafel met stoelen

Kersttafel Van Tafel
de perfecte sfeer tijdens het kerstdiner Kersttafel Van Tafel

Kersttafel Van Tafel

Een kerstdiner smaakt lekkerder als de tafel mooi is ingedekt… de sfeer tijdens het kerstdiner is gezellig met een mooi ingedekte tafel! Kortom, je tafel sfeervol indekken met de kerst is een must! Niet alleen met de kerst uiteraard, maar met de kerst mag het net een beetje extra.

Wij worden zo blij van een mooi ingedekte tafel. Jij ook? Van Tafel geeft je graag een paar tips om jouw kersttafel om te toveren tot een ware kerst eyecatcher.

Kies je kleuren

Voordat je daadwerkelijk aan het indekken van de kersttafel begint, kies je eerst een kleurenpalet. Elk jaar zijn er nieuwe trendkleuren voor de kerstdagen. Maar de kleuren die nooit veranderen zijn natuurlijk rood, groen en goud. Deze klassieke kleuren zorgen voor dat ouderwetse, nostalgische kerstgevoel.

Wat we ook steeds meer zien is de kleurrijke ‘funky’ kerstdecoratie. Vrolijke tinten, bonte patronen en neonkleuren.

Hou je meer van rust en warmte? Ook dit jaar zet de trend ‘natuurlijk’ door! Een natuurlijke kleurenpalet met verschillende tinten groen en warme bruin-, oranje- en kopertinten. Goud past er ook goed bij!

Net zoals we bij kleurentrends zien, zet de trend ‘natuurlijk’ ook door in de decoratie op en om de tafel. Winterse wildbloemen, grote groene takken, dennenappels bestrooid met glitter of nepsneeuw en rode bessen verspreid over tafel. Ook de paddenstoel doet haar intrede en is volop verkrijgbaar in allerlei vormen, maten en kleuren.

Kies je liever niet voor deze natuurlijke uitstraling? Ook dan zijn er mogelijkheden genoeg om jouw tafel mooi in te dekken. Denk aan tafellopers van rijke materialen zoals zijde, satijn of fluweel. Deze luxe kun je helemaal doortrekken met servetringen of de servetten zelf en de placemats.

Je mooiste servies op de kersttafel

Wanneer je de kleuren gekozen hebt en het tafellinnen ligt klaar, is het servies aan de beurt. Pak je mooiste glazen en bestek uit de kast, want het is feestelijk om zoveel mogelijk gangen in te dekken. Begin met een onderbord en dan het dinerbord. Hier bovenop het aangeklede servet of het voor-tussengerecht servies. Uiteraard afhankelijk van wat praktisch is. Het bestek van alle gangen naast de borden leggen, we werken van buiten naar binnen. Mooi wijnglas en waterglas boven het mes. Pak dus lekker uit met je servies, bestek en glaswerk!

Kaarsen en kandelaars

Uiteraard mogen kaarsen en kandelaars niet ontbreken op je kersttafel. Voordat je aan de decoratie begint, plaats de schalen op tafel die tijdens het diner nodig zijn. Zo weet je precies wat waar kan staan.

De swirl dinerkaars is een echte eyecatcher. Ze zijn bijna te mooi om aan te steken, maar doe dat vooral wel, want ze branden erg mooi op. Ben niet bang om verschillende soorten, kleuren en hoogtes kaarsen te combineren. Dit zorgt juist voor sfeer op tafel en brengt vaak alles in huis samen.

Voordat je kaarsen koopt, denk je na over de kandelaars. Kijk eerst eens in de kast, want we vergeten vaak wat we al hebben!

Kerstaccessoires

Als laatste komen de kleinere accessoires op tafel. Denk hierbij aan kerstbeeldjes, kerstballen, vaasjes met takjes of kerst confetti. Zet de kaarsen, kandelaars en accessoires verspreid over de tafel. Afhankelijk van de tafel schikking is het mooi dit symmetrisch te doen maar wat speelser is ook prachtig en zorgt vaak voor een ongedwongen sfeer.

Een naamkaartje, bordcadeautje, klein menukaartje of een kerstpopper maken de kersttafel helemaal af. Spreuken en/of raadsels in de kerstpoppers zorgen voor een ongedwongen sfeer aan tafel. De poppers zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar waardoor er altijd wel een geschikte tussen zit voor bij jouw kersttafel.

Natuurlijk is er niet één perfecte manier om de kersttafel te dekken. Als jij maar van het resultaat kunt genieten… We hopen dat je met deze tips een leuke kerst voorbereiding hebt en we wensen je onvergetelijke Kerstdagen!