Meubelambacht uit Oirschot Dagelijks geopend op afspraak 5% korting op een tafel met stoelen

Korting 5% korting op een tafel met stoelen

Onderhoud Van Tafel

Dagelijks onderhoud

Neem voor dagelijks onderhoud jouw houten meubel af met een licht vochtige doek en wrijf daarna het meubel droog met een schone droge doek. Let op: gebruik geen schuurmiddelen of glansmiddelen met siliconen op een gelakt meubel.
Maak gebruik van vilten dopjes of onderzetters onder voorwerpen die je op het houten meubel plaatst. Kunststof dopjes kunnen vlekken geven die niet meer te verwijderen zijn.

Let op met zware, harde, hete of scherpe voorwerpen

Zware, harde of scherpe voorwerpen kunnen deukjes of krassen veroorzaken in hout. Plaats hete voorwerpen nooit direct op een meubel van hout. Hierdoor ontstaan kringen die niet meer verwijderd kunnen worden.

tafelbladen-Van-Tafel-zijn-zeer-goed-beschermd-tegen-kringen-en-vlekken

Eerste hulp bij vlekken op hout

Neem op hout gemorste vloeistoffen direct af. Hout reageert slecht op veel ‘nattigheid’ bij de schoonmaak, verwijder vlekken met een licht vochtige doek. Gebruik geen schuurmiddelen of meubelglansmiddelen. Deze tasten de afwerking van jouw meubel aan met onherstelbare gevolgen.

Vlekken op hout behandeld met olie

Omdat olie geen 100% dichte laag vormt, blijft het hout kwetsbaar voor vlekken en vocht. Neem deze vlekken na ontstaan direct op. Vlekken die niet direct verdwijnen zullen onder invloed van zonlicht langzaam verbleken. Lichte krassen of vlekken kun je voorzichtig met de nerf mee opschuren (met een fijne korrel, 240) en daarna opnieuw behandelen met olie. Voor het onderhoud van houten meubels raden wij aan om het onderhoudsmiddel Wood Care Kit Greenfix van Oranje te gebruiken.

Vlekken op gelakt hout

Wij raden het af om hout zelf te schuren en lakken. Neem contact met ons op voor advies.

Luchtvochtigheid

Onder invloed van luchtvochtigheid en temperatuur kunnen veranderingen optreden in de omvang en de vorm van het materiaal. Als gevolg hiervan kunnen lijmnaden verschuiven, kan een houten blad hol of bol gaan staan of ontstaan er kopsekantscheurtjes. Om deze gevolgen te beperken is het belangrijk de kamertemperatuur tussen de 15°C en 24°C te houden met een luchtvochtigheidgraad tussen de 45% en 60%.

Uitharden

Let op! De lak heeft een uithardingsperiode van 3 weken. Dit betekent dat het gelakte product in die periode extra gevoelig is voor krassen en dat voorzichtigheid geboden is. Bij stoelen voorzichtig zijn met schoenen, (spijker)broeken en ceinturen. Bij tafels onderzetters gebruiken.

Hulp of advies nodig? Neem contact met ons op!