Meubelambacht uit Oirschot Dagelijks geopend op afspraak 5% korting op een tafel met stoelen

Korting 5% korting op een tafel met stoelen

samenstellen-boomstamtafel
Jouw boomstamtafel op maat

Tips voor het samenstellen van een boomstamtafel

“Je wordt er mee dood gegooid. Waarom zijn jullie boomstamtafels zo duur?”
Inderdaad, het aanbod is enorm en voor een paar kwartjes worden er boomstambladen aangeboden. Waarom bieden wij ze dan ook aan en waarom kosten ze bij ons meer dan op marktplaats?

Daar willen we je graag een antwoord op geven. Ook wij konden de verleiding niet weerstaan en gingen in zee met een boomstambladaanbieder die zeker niet te duur was. Natuurlijk waren we enthousiast. Helaas was dat van korte duur…

De bladen zaten vol met scheuren, het hout was niet goed gedroogd waardoor het hele blad werkte en krom trok terwijl onze eigen bladen geen krimp gaven. Wij waren er zo uit, lekker zelf blijven maken. Onze Nederlandse handjes werken om brood te kopen bij Nederlandse bakkers, dat verklaart de prijs. Daarnaast selecteren wij ons eiken, met liefde, zodat jij de best mogelijke boomstamtafel krijgt die je verdient!

Wat is een boomstamtafel?

Om je eigen boomstamtafel te kunnen samenstellen is het goed om te weten wat het precies is. Een boomstamtafel wordt op eenzelfde wijze gemaakt als ieder ander tafelblad. Het blad bestaat uit verschillende planken die worden geselecteerd conform de wens van de klant. De geselecteerde planken worden onder hoge druk aan elkaar gelijmd. Zo voorkomen we kromme bladen. Neem je maar 1 of twee planken, dan trekt je tafelblad zo krom als een hoepel. De laatste planken aan de lange zijden van het blad komen uit het buitenste deel van de boom. Deze planken bevatten spint en hebben het reliëf van de stam. De lange zijden verloopt hierdoor golvend.

Boomstam tafelblad – verschillende maten

Van Tafel levert boomstam tafelbladen in verschillende afmetingen. De kleinste lengtemaat is 160cm en smalste breedtemaat is 80cm. De breedtemaat is altijd een gemiddelde, omdat de breedte door de golvende zijde nergens gelijk is. De vorm van het blad is altijd rechthoek. Heb je er al eens aan gedacht om een blad uit twee of drie delen in je kamer te plaatsen.? Dit geeft een enorm sterk beeld in de ruimte.

Boomstamtafel bladafwerking

Doordat we Europees Eiken gebruiken voor onze boomtafels, kunnen de bladen afgewerkt worden in ieder gewenste kleur uit onze collectie. We nodigen je graag uit in onze toonkamers om zelf het verschil te ervaren, want die is er echt! Er kan gekozen worden voor mat lak of olie. Beiden hebben hun eigen voor – en nadelen. Matte lak noemen we een gesloten systeem, hier is de kans op vlekken gering. De kans op krassen is bij lak groter, bij een donkere afwerking zijn deze sneller zichtbaar. We raden dan ook aan om  een donkere kleur te borstelen. Met olie wordt het hout verzadigd. Het oliesysteem is een open systeem, zoals schoenpoets. Het beschermt de toplaag , maar is de olie weg is het blad kwetsbaarder, waardoor er wat gemakkelijker vlekken kunnen ontstaan. Door het blad te schuren en opnieuw in de olie te zetten voorkom je vlekken en houdt je de tafel in nieuwstaat.

Onderstel bij je boomstamtafel

Wij hebben diverse metalen, alsook houten onderstellen in onze collectie. Deze kunnen allemaal onder een boomstamtafel worden geplaatst. Zit jouw model er niet tussen? Wij denken graag met je mee.

Welke stoelen bij boomstamtafel?

Iedere stoel past bij een boomstamtafel. De keuze van de stoel wordt mede bepaald door jouw wensen, maar ook door de ruimte. Een stoel met armleuning is veelal 57cm-60cm breed en een stoel zonder armleuning is meestal 50cm-55cm breed. Of gekozen wordt voor stof of leer is afhankelijk van meerdere factoren zoals overig materiaal gebruik in het interieur, kleuren van het interieur maar ook de gebruiker. Immers zijn niet alle stof- en leersoorten geschikt met bijvoorbeeld kinderen. Een deel van onze stoelencollectie staat op de site en is beschikbaar in onze toonkamers om proef te zitten.

Unieke boomstamtafel op maat samenstellen

Je eigen boomstamtafel samenstellen kan nog weleens lastig zijn. Met liefde en plezier helpen wij je daarbij. In onze toonkamers en werkplaats kunnen wij je alle mogelijkheden laten zien. Aan de hand van jouw wensen, moodboard, plattegronden en foto’s komen we vaak al snel tot dé tafel op maat. Jij kiest de maat van het blad, de bladafwerking, de kleur, een blad uit 1 deel of toch uit twee of drie, en een uniek onderstel. Jouw boomstamtafel Van Tafel, een echte eyecatcher in jouw interieur!