Meubelambacht uit Oirschot Dagelijks geopend op afspraak 5% korting op een tafel met stoelen

Korting 5% korting op een tafel met stoelen

Van Tafel In gesprek met Jolanda Vogels

In gesprek met…

We zitten aan tafel met Jolanda Vogels. Geen onbekende voor van Tafel. Jolanda heeft van haar passie haar droombaan gemaakt. Als interieurontwerper voert ze totaalprojecten uit in de particuliere en zakelijke markt. Dat doet ze natuurlijk met al haar kennis en kunde, maar vooral met veel plezier en enthousiasme. Dit is dan ook wat ons verbind. Samen met van Tafel werken we nu al 1.5 jaar ontzettend fijn samen en komt Jolanda graag in Oirschot met haar opdrachtgevers langs. We zijn met Jolanda op pad gegaan en hebben haar projecten met onze tafels gefotografeerd. Uiteraard hebben we haar ook een paar vragen gesteld.

Interieurontwerper Jolanda Vogels

“Als klein meisje had ik een tijdschrift onder mijn bed liggen waar ik al plattegrondjes in tekende. Ik wist op erg jonge leeftijd dat ik dit later wilde doen. Inmiddels zit ik al meer dan 10 jaar in het wereldje van interieurontwerpers. Na mijn studie in Mechelen en een bijbaantje in een woonwinkel heb ik een half jaar gewerkt bij een interieur architect. In die periode werd het interieur ook steeds belangrijker op social media en begon ik al snel voor mezelf.”

Perfectie!

Het motto van Jolanda is zo simpel als complex; Perfectie tot in de puntjes! Dit vergt veel aandacht en toewijding. Niet alleen van haar, maar ook zeker van haar toeleveranciers. Met een hechte groep werkt ze haar ideeën uit voor haar opdrachtgevers. Door de juiste commitment van alle partijen worden de meest mooie projecten gerealiseerd.

Niet alleen internet en magazines, maar zeker de beurzen geven Jolanda haar inspiratie. Maison & Object in Parijs en Salone del Mobile in Milaan blijven haar favoriet. Vakbladen als The Art of Living en Excellent Wonen & Leven zijn twee bladen waar ze graag in kijkt.

“De overtuiging dat ‘het goed komt’ is vaak de grootste uitdaging. Vaak plaatsen mensen in Nederland alle meubels tegen een muur aan, maar meubels zijn vaak veel mooier als ze los in de ruimte staan. Dit zal natuurlijk niet altijd mogelijk zijn, maar als het lukt benut ik graag de ruimte.”

De tafel en haar belangrijke rol

Welke rol speelt van Tafel en haar product in haar ontwerp?
“Een hele belangrijke! Dit lijkt op een inkoppertje, maar het is echt zo. Mijn aller eerste adviezen beginnen natuurlijk al aan een tafel. Het is een ontmoetingspunt in je huis. We delen hier, praten hier en eten hier. De maatvoering is van essentieel belang. Dus het maatwerk van jullie collectie geeft me alle ruimte in mijn ontwerp. Wanneer de maten én de vormen kloppen, ga dan pas op zoek naar de perfecte eettafel die past in het interieur. Meten is weten!”

Aan ambities heeft Jolanda geen gebrek…

Enthousiast vertelt ze over haar laatste project en de blije mensen die er mogen wonen. Grote projecten en ruimtes met meerdere functies geven haar de uitdaging. Vooral haar werk nog eens terug te mogen zien in de bladen met een mooie publicatie geeft haar een enorm trots gevoel. Hiervoor is ze elke dag weer in de weer.

Een ronde eettafel

Nu zitten we hier, aan tafel, bij een prachtig project aan een tafel Van Tafel. Vertel… “Bij de eerste ontmoeting werd al snel duidelijk dat het echte familiemensen zijn. De tafel staat centraal als ontmoetingsplek voor deze familie. Een ronde tafel geeft ruimte aan veel mensen. Het is eenvoudig om meer stoelen in te schuiven als er meer mensen aanschuiven. Elke zitplaats aan een ronde tafel is even belangrijk en zoals je ziet werkt het hier fantastisch. We hebben dit meegenomen in het totaal advies. De rechte lijnen doorbreken is fijn met ronde vormen in de tafel. De klant was direct enthousiast.”

Interieuradvies van Jolanda

Jolanda werkt graag met warme kleuren. Kleur is emotie en geeft je energie. In het eerste advies worden kleuren nog niet echt besproken. “Op de eerste plaats kijken we naar functie en gemak. In het ontwerp en de indeling komen materiaal en kleur later samen. Wanneer de materialen worden uitgezocht ontstaat ook vaak het kleuren en materialen pallet waarmee ik ga werken.”

Haar klanten mogen zelf ook inbrengen wat ze graag willen en Jolanda luistert en filtert dan aandachtig. Dit verwerkt ze dan in het plan. Het zijn namelijk haar opdrachtgevers die er wonen, de klant moet zich er prettig voelen. “Dat is ook zo prettig aan Van Tafel, jullie denken mee en luisteren naar de klant. Dat is waarom ik mijn klanten graag meeneem naar Oirschot. Naast jullie kwaliteit is het persoonlijke advies echt heel prettig.”