Meubelambacht uit Oirschot Dagelijks geopend op afspraak 5% korting op een tafel met stoelen

Korting 5% korting op een tafel met stoelen

twee verschillende lampen voor boven de eettafel
Verlichting Van Tafel

Nadat de tafel is geplaatst, is de laatste stap in de eethoek meestal de verlichting. De lamp boven je tafel mag best opvallen. Het belangrijkste is dat je voor iets kiest wat past bij jouw woonstijl. Een lamp die jouw interieur nog specialer maakt. Hierbij een aantal tips voor de perfecte hanglamp.

Tip 1: Functie

Welke functie moet de lamp hebben? Jij bepaalt wat voor jou de ideale hanglamp is. Hou je van warm, gezellig licht? Of wil je kunnen schakelen tussen warm en koel licht? Wil je spelen met de helderheid? Met een dimmer kun je eenvoudig de helderheid veranderen van helder licht naar warme sfeerverlichting. Let hierbij goed op, niet iedere lamp is geschikt voor een dimmer.

Glazen lampen boven houten eettafel

Tip 2: Hoogte

Bij het ontbijt, wil je niet verblind worden door hele felle verlichting. Ook stoot je liever niet je hoofd als je opstaat. Het is dan ook belangrijk om rekening te houden met de hoogte van jouw lamp. De ideale hoogte is afhankelijk van de hoogte en grootte van je tafel, maar meestal hangt de lamp tussen 60cm en 70cm boven de eettafel. De hoogte wordt berekend vanaf bovenkant tafelblad tot aan de onderkant van de lamp. Als je naast de tafel staat, hangt de lamp het mooist als deze op oog hangt. En als je zit, moet er onderdoor kunnen kijken. Bekijk het geheel ook vooral van een afstand en dan van dichtbij: zo zie je wanneer hij perfect hangt!

Rotan hanglamp boven houten eettafel

Tip 3: Jouw stijl

Verlichting heb je in verschillende woonstijlen. Aan de hand van moodboard kun je jouw idee├źn van wat je wil in je interieur op een rijtje zetten. Maar het moet natuurlijk wel een geheel vormen met de rest. Kies voor een kleur of stijl die ook in de woonkamer en bijvoorbeeld de keuken terugkomt. Zo wordt het snel een geheel en oogt het rustig. Kijk daarnaast ook naar materiaal gebruik. Is er een materiaal dat nog ontbreekt, laat deze dan terug komen in de lampen. Hoe meer verschillende materialen, hoe warmer jouw interieur voelt/is.

Kun je met deze tips aan de slag of heb je liever hulp bij het bepalen van de best passende verlichting bij jou thuis? Neem dan eens contact op met lichtadviseur Carla van Breugel. Zij zorgt voor de ultieme LichtBeleving!