Meubelambacht uit Oirschot Dagelijks geopend op afspraak 5% korting op een tafel met stoelen

Korting 5% korting op een tafel met stoelen

Fins ovale tafel
Waarom een Fins ovale tafel?
Landelijke-woonstijl

Elegant en stijlvol

Het is geen geheim dat een Fins ovale eettafel een geweldige aanvulling op elke eetkamer kan zijn. Het is een stijlvol en elegant meubelstuk dat een unieke look aan de ruimte geeft. De Fins ovale tafel heeft een kenmerkende en elegante vorm en is een echte eyecatcher in huis. Deze tafels worden geheel op maat gemaakt. Hou je van Robuust of liever elegant? Bij Van Tafel vind jij zeker een Fins ovale eettafel die past bij jouw stijl, jouw wensen.

Naast Fins ovaal hebben wij ook Deens ovale tafels. Het verschil is het verloop in de breedte. Bij Fins ovaal is het verloop totaal 20cm waardoor het blad mooie, scherpe, organische lijnen krijgt. Deens ovaal verloopt in totaal 10cm in de breedte waardoor de lijnen heel subtiel organische verlopen. Heb je een eetkamerbank en ben je op zoek naar ronde vormen, dan is Deens ovaal ideaal.

Fins ovale eettafel met 8 velvet stoelen Van Tafel

Fins ovaal als eyecatcher

Met Fins ovaal maak je een statement in je interieur door het scherpe lijnen spel. Het blad is in het midden het breedst waarna het blad scherp toeloopt. Het verloop is groter dan bij Deens ovaal waardoor de minimale lengte 220cm is en minimale breedte 110cm. Uiteraard hebben we hier gekeken naar de ideale verhoudingen om een perfecte vorm te krijgen. Wanneer je jouw unieke eettafel samenstelt kies je zelf de afmetingen, kleur, randafwerking en natuurlijk het onderstel. Dus toch liever andere lengten of breedten, geen probleem. We denken graag met je mee!

Close-up onderstel wire zwart metaal

Onderstel onder een Fins ovale tafel

Ook bij een Fins ovale tafel zijn diverse onderstellen mogelijk. Wanneer het onderstel strategisch wordt geplaatst of er wordt gekozen voor een middenpoot, creëer je ruimte voor meer stoelen zodat een groot gezelschap gezellig kan aanschuiven. Eenvoudige maar krachtige ronde poten, een middenpoot of een elegant eiken onderstel in de kleur van het blad, de keuze is reuze!

 

 

tafelindeling-Fins-ovaal-met-armleuning

Stoelen aan een Fins ovale tafel

Hoeveel stoelen er passen aan een Fins ovale tafel is afhankelijk van de grootte van de tafel. Als algemene regel rekenen we voor een stoel met armleuning 75cm en voor een stoel zonder armleuning 65cm om comfortabel te zitten. Met onze lijntekeningen hopen we je een goed beeld te kunnen geven van het aantal te plaatsen stoelen.

Ben je nog niet overtuigd? Kom dan eens langs in onze toonkamers zodat je de Fins ovale tafel in real life kunt bewonderen. Neem contact met ons op. We geven je graag persoonlijk advies en tips om jouw unieke tafel te maken.