Meubelambacht uit Oirschot Dagelijks geopend op afspraak 5% korting op een tafel met stoelen

Korting 5% korting op een tafel met stoelen

Waarom een rechthoekige eettafel?
Stoel Paul in Bull Thymen 8 stuks

De rechthoekige eettafel is en blijft niet weg te denken. Deze vorm benadrukt het lijnenspel in ieder interieur. Onze rechthoekige tafels zijn stoer en trendy, maar kunnen met gebruik van verschillende afwerkingen ook sierlijk en zacht gemaakt worden.

Voordelen van een rechthoekige eettafel

Een rechthoekige tafel heeft een aantal voordelen:

Er is voldoende ruimte voor spullen op tafel, of het nu gaat om al het lekkers voor je etentje, het spelen van een spelletje of om de studieboeken van je tiener.

Je kunt gemakkelijk extra stoelen aanschuiven en je kunt de korte zijde tegen de muur aan zetten.

Een eetkamerbank past perfect aan een rechthoekige tafel en hierbij creëer je ook nog extra loopruimte aan een zijde van de tafel als je de eetkamerbank tegen de muur aan zet.

Tafelindeling stoelen met armleuning rechthoekige tafel Van Tafel

Stoelen aan een rechthoekige eettafel

Hoeveel stoelen er passen aan een rechthoekige eettafel is afhankelijk van de grootte van de tafel. Als algemene regel rekenen we voor een stoel met armleuning 75cm en voor een stoel zonder armleuning 65cm om comfortabel te zitten. Met onze lijntekeningen hopen we je een goed beeld te kunnen geven van het aantal te plaatsen stoelen.

Onderstel onder een rechthoekige eettafel

Ook bij een rechthoekige eettafel heb je de keuze uit verschillende onderstellen. Zo creëer je echt een tafel die bij je past. Wanneer het onderstel strategisch wordt geplaatst of er wordt gekozen voor een middenpoot, creëer je ruimte voor meer stoelen zodat een groot gezelschap gezellig kan aanschuiven. Stevige houten hoekpoten of een elegant metalen onderstel, het kan allemaal!

Eiken tafelblad

De tafels van Van Tafel zijn ambachtelijk gemaakt van Europees Eiken. Bij het samenstellen van je tafel kies je voor authentiek eiken of geselecteerd eiken. Bij het authentiek eiken zijn de noesten zichtbaar en krijg je een wat robuustere uitstraling. Het geselecteerd eiken is rustig en egaal. De bladen Van Tafel zijn zo behandeld dat ze zeer goed beschermd zijn tegen kringen en vlekken en ze zijn ook nog eens makkelijk te onderhouden.

Ga jij voor de rechthoekige tafel? Stel jouw eigen tafel op maat online samen of maak een afspraak en kom gezellig langs in onze toonkamers!