Meubelambacht uit Oirschot Dagelijks geopend op afspraak 5% korting op een tafel met stoelen

Korting 5% korting op een tafel met stoelen

Ronde eettafels van hout met verschillende onderstellen en kleuren
Wanneer kies je voor een ronde eettafel?
Ronde eettafel met cognac stoelen

De ronde eettafel, het middelpunt

In de meeste huishoudens vormt de eettafel het middelpunt van het huis. Niet alleen wordt er gegeten, maar het is ook de plek waar je met het hele gezin samen komt om te praten, een spelletje te spelen of te ontspannen. Daarom is het zo belangrijk om een tafel te kiezen die bij je interieur past en aan al je behoeften voldoet. Een populaire vorm voor een eettafel is de ronde tafel. Maar wanneer kies je eigenlijk voor een ronde tafel?

 

Ronde eettafel met hanglamp en ixxi afbeelding

De voordelen van een ronde tafel

Een ronde tafel heeft vele voordelen. Zo oogt een ronde tafel ruimtelijker dan een rechthoekige tafel. In huis zijn er vaak strakke lijnen en met een ronde tafel doorbreek je dit lijnenspel. Het zorgt voor een verrassend en speels effect. Ook heb je geen last van scherpe hoeken, ideaal als er kinderen rondlopen in huis. Daarnaast bevordert een ronde tafel het samenzijn meer dan bijvoorbeeld een rechthoekige tafel. Je kan namelijk iedereen aan de tafel aankijken, op deze manier heb je de mogelijkheid om met iedereen te kletsen.

eiken-houten-onderstel-onderling-verbonden-blank

Onderstel onder een ronde tafel

Ook voor het onderstel onder een ronde tafel zijn er verschillende mogelijkheden waardoor je jouw unieke eettafel kunt creëren. Zo kan je onder andere kiezen voor één ronde poot in het midden, een ronde trapeze, 3 of 4 poten of een matrix. De onderstellen zijn er in metaal die we in alle RAL kleuren kunnen coaten. Uiteraard zijn er ook Eikenhouten onderstellen waarbij het mooie meubelambacht goed zichtbaar is.

 

 

Afmetingen en tafelindeling ronde tafel

Stoelen aan een ronde tafel

Hoeveel stoelen er passen aan een ronde tafel is afhankelijk van de grootte van de tafel. Als algemene regel rekenen we voor een stoel met armleuning 75cm en voor een stoel zonder armleuning 65cm om comfortabel te zitten.

Wist je dat je aan een ronde tafel makkelijk extra stoelen kunt bijschuiven, zo creëer je eenvoudig extra zitplaatsen.

Is een ronde tafel echt iets voor jou? Kijk dan voor de diverse mogelijkheden op onze site of neem contact op om een afspraak te maken. We ontvangen je graag in onze toonkamers.