Meubelambacht uit Oirschot Dagelijks geopend op afspraak 5% korting op een tafel met stoelen

Korting 5% korting op een tafel met stoelen

Header-Woonstijlen
Woonstijlen Van Tafel
Scandinavische-Luxe-Van-Tafel

Combineren van woonstijlen

Er zijn zo veel verschillende woonstijlen en combinaties van woonstijlen. Het belangrijkste is dat de woonstijl past bij jou. Nu horen we je vragen….maar wat is dan mijn smaak?

Eigenlijk is er heel veel mogelijk, ook het combineren van stijlen. Het is vooral belangrijk dat er eenheid is, dan kan alles. Hieronder staan een aantal woonstijlen omschreven. Zit je stijl er niet tussen? Niet getreurd, want we denken graag met je mee… Bij Van Tafel maken we tafels voor ieder interieur.

Scandinavisch

De Scandinavische woonstijl is momenteel erg populair. Een Scandinavisch interieur heeft een rustgevende sfeer, vergrijsde tinten en minimalistische vormen. Strakke vormen die gecombineerd worden met (pastel)kleuren. Natuurlijke materialen als licht hout, wol en katoen zijn typerend voor de Scandinavische woonstijl.

Scandinavische-luxe

Hotel Chique

Een interieur stijl welke zich kenmerkt door een opgeruimde luxe uitstraling met het gebruik van mooie hoogwaardige en natuurlijke materialen. Aangevuld met ton sur ton kleuren en accenten van goud en marmer. Er zijn een paar kleuren die het gevoel van hotel chique geven. Denk hierbij aan donkergroen, donkerblauw en donkerrood in combinatie met fluweel/velvet en hout.

Landelijke-woonstijl

Landelijk Sjiek

De landelijke woonstijl wordt vaak omschreven als een knusse boerderij stijl. De inrichting is gemoedelijk, gezellig en warm. Het gebruik van natuurlijke materialen is typerend voor deze stijl, evenals ruwe onbewerkte meubels. Hout en natuursteen, maar ook wol, linnen, riet en katoen. Vooral worden natuurlijke tinten gebruikt, dus de stijl is niet echt kleurrijk. De meubels zijn vaak groot en robuust, maar kan ook verfijnd zoals in het interieur op de foto.

Retro-woonstijl

Retro

Met de retro woonstijl ga je weer een beetje terug in de tijd, met ronde vormen. De meubelstijl uit de jaren ’50, ’60 en ’70 worden volop gebruikt in deze stijl. Ook een opvallend behang hoort er helemaal bij. In een retro interieur wordt veel kleur gebruikt en dan vooral een combinatie van kleuren. Vaak wordt gebruik gemaakt van erfstukken.

Industrieel-woonstijl-Van-Tafel

Industrieel

De industriële woonstijl laat zich het beste omschrijven als stoer. Er zijn veel robuuste elementen aanwezig zoals, staal, beton, stenen muren, metalen lampen, leer. Het oude fabriek idee waar opvallende kleuren niet aanwezig zijn. Dit houdt de ruimte stoer en dus industrieel. Onafgewerkte randjes en ruwe muren maken de industriële look helemaal af. Poespas hoort hier niet bij!

 

Van Tafel geeft ook style -en interieuradvies. Heb je ideeën, maar lukt het niet om het te vertalen naar je interieur? Neem contact met ons op, wij denken graag met je mee.