Meubelambacht uit Oirschot Dagelijks geopend op afspraak 5% korting op een tafel met stoelen

Korting 5% korting op een tafel met stoelen

De kenmerken van een Deens ovale eettafel

Deens ovale eettafel

Deens ovale eettafels zie je steeds vaker. Het is al lang niet meer alleen die rechthoekige of ronde tafel. Eettafels worden in steeds meer verschillende vormen gemaakt. In deze blog vertellen we je wat meer over de kenmerken en de voordelen van een Deens ovale eettafel zodat jij precies weet waar je voor kiest!

tafelindeling-Deens-ovaal-met-armleuning

Veel ruimte aan tafel

Een Deens ovaal tafelblad is ovaal maar dan in rechthoek vorm. In het midden van het blad is de tafel het breedst. Het blad verloopt vanaf het midden van het blad heel langzaam naar binnen, met mooie volle ronde hoeken. Op de kop van de tafel ontstaat hierdoor een volwaardige zitplaats. De Deens ovale tafel leent zich daarom ook perfect voor het aanschuiven van een (kinder)stoel. Heb je een eetkamerbank en ben je op zoek naar ronde vormen, ook dan is Deens ovaal ideaal.

Stoelen aan een Deens ovale tafel

Hoeveel stoelen er passen aan een Deens ovale tafel is afhankelijk van de grootte van de tafel. Als algemene regel rekenen we voor een stoel met armleuning 75cm en voor een stoel zonder armleuning 65cm om comfortabel te zitten. Met onze lijntekeningen hopen we je een goed beeld te kunnen geven van het aantal te plaatsen stoelen.

Deens ovale eettafel eiken met 8 bruine stoelen

Zachte vormen

Door de zachte vormen is de Deens ovale tafel een elegante en stijlvolle verschijning. Je benadrukt de lengte van de ruimte en hebt een echte eyecatcher in huis.
Deens ovale eettafels passen uiteraard niet alleen in een Scandinavisch interieur. Dankzij de verfijning en de keuzemogelijkheden in randafwerking en kleuren passen ze ook moeiteloos in elk ander interieur!

Bij Van Tafel wordt er gebruik gemaakt van alleen de beste materialen. Aandacht voor detail en afwerking zetten de puntjes op de i. Vind je niet de afmetingen die aansluiten bij jouw wensen, laat het ons weten. Wij denken graag met je mee. Je kiest zelf jouw favoriete kleur, afwerkingen en onderstel en zo creëren we samen jouw unieke eettafel, geheel op maat gemaakt.

Deens ovale eettafel Twins in Kerststijl

Onderstel

Ook bij een Deens ovale tafel zijn diverse onderstellen mogelijk. Wanneer het onderstel strategisch wordt geplaatst of er wordt gekozen voor een middenpoot, creëer je ruimte voor meer stoelen zodat een groot gezelschap gezellig kan aanschuiven. Eenvoudige maar krachtige ronde poten, een middenpoot of een elegant eiken onderstel in de kleur van het blad, de keuze is reuze!

Ben je verkocht en zie jij die Deens ovale tafel al schitteren bij jou thuis? Neem eens een kijkje in onze online showroom of kom gezellig langs in onze toonkamers waar je ook nog een kijkje in de werkplaats krijgt.