Meubelambacht uit Oirschot Dagelijks geopend op afspraak 5% korting op een tafel met stoelen

Korting 5% korting op een tafel met stoelen

jouw-perfecte-eetkamerstoel-Van-Tafel
Stoel Van Tafel

Tips voor jouw ideale eetkamerstoel

 

Jouw ideale eetkamerstoel

Een nieuwe eetkamer betekent meestal ook nieuwe stoelen. Maar het kiezen van eetkamerstoelen is nog niet zo makkelijk. Waar moet je nu op letten om tot de perfecte stoel te komen? Hier een aantal tips voor een goede stoel Van Tafel.

Goede zit

Dit is bijna een open deur, want wie wil nu een stoel die niet lekker zit. Hoe bepaal je een goede zit? Bij het proef zitten in onze toonkamers letten we er altijd goed op dat je voldoende steun in je rug ervaart. Als je zit, staan dan je voeten lekker op de grond? Als deze twee punten kloppen, staan je benen ongeveer in een hoek van 90 graden. Soms maken kleine verschillen in hoogte en zitdiepte al groot verschil. Ga altijd aangeschoven in eethouding zitten, maar ook het natafelmoment moet je zeker niet onderschatten. Zorg ervoor dat je kiest voor een stoel die de zithouding stimuleert en (last but not least) comfortabel zit!

Hoeveel stoelen?

Een stoel met armleuning is gemiddeld 60cm breed en een stoel zonder armleuning is gemiddeld 55cm breed. Om fijn te kunnen gaan zitten, te dineren en om de stoelen goed tot hun recht te laten komen aan tafel, is het mooi om 10cm extra te nemen per stoel. Reken dus voor een stoel met armleuning ongeveer 70cm en zonder armleuning 65cm.

Daarnaast is de stand van de stoelpoten ook van belang om te bepalen hoeveel stoelen aan een tafel passen. Wanneer de stoel wensen duidelijk zijn, kunnen we het formaat van de eettafel bepalen. Op onze site hebben we als hulpmiddel een lijntekening gemaakt bij de diverse tafel modellen.

Materialen

Om te kunnen bepalen wat een fijn materiaal is, willen we altijd graag weten waar de eetkamerstoelen komen te staan. Wanneer de stoelen bijvoorbeeld ook door (jonge) kinderen gebruikt worden, adviseren we een materiaal dat eenvoudig is schoon te maken zoals stofleer. Of een leer met een hoge glans graad, want hoe minder het leer glanst hoe kwetsbaarder het leer is. Op al onze eetkamerstoelen, eetkamerbanken en barkrukken bieden we het IProteqt programma aan. Je geniet hiermee zorgeloos van jouw nieuwe stoelen!

Vragen – advies?

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het samenstellen van jouw nieuwe eetkamer set? Neem dan contact met ons op (bel of app 06 114 56 259) en kom langs in onze toonkamers. Wij kijken verder dan alleen tafel en stoel, het gaat om je hele huiskamer!