Meubelambacht uit Oirschot Dagelijks geopend op afspraak 5% korting op een tafel met stoelen

Korting 5% korting op een tafel met stoelen

Een ovale eettafel
Waarom een ovale eettafel?
eikenhouten-tafelblad-Van-Tafel

Ben je op zoek naar een ovale eettafel?

Bij Van Tafel is het mogelijk om een eettafel op maat te laten maken. Dit kan door het invoeren van de verschillende opties op www.vantafel.nl maar ook zijn onze toonkamers een bezoekje waard. We bekijken samen de mogelijkheden en nemen een kijkje in de werkplaats. Je kunt kiezen uit een breed scala aan vormen, afmetingen, kleuren en afwerkingen om zo jouw eettafel helemaal naar wens samen te stellen.

eettafel-met-6-stoelen-in-warme-tinten

De voordelen van een ovale eettafel

Eettafels zijn er in veel vormen en maten. Ovale tafels zijn enorm trendy en staan mooi in bijna ieder interieur. Bovendien voegen ze een knusse sfeer toe aan de ruimte, waardoor ze geschikt zijn voor formele en informele gelegenheden. Gezellig met zijn allen eten, een goed gesprek voeren, borrelen en spelletjes doen.  Daarnaast is een ovale tafel elegant waardoor je een stijlvolle en moderne eethoek creëert. De ovale tafel is ook perfect als vergadertafel.

Om ervoor te zorgen dat jij jouw perfecte ovale tafel vindt, hebben we een aantal ovale vormen waar je uit kunt kiezen. In onze collectie vind je de ‘standaard’ ovale tafel, de Deens ovale tafel, de Fins ovale tafel, de plat ovale tafel én de kiezel ovale tafel. Kies de juiste vorm zodat de ovale tafel een waardevolle eyecatcher vormt in jouw interieur.

 

Close-up metalen tafelpoot Bird Van Tafel

Onderstel onder een ovale tafel

We hebben verschillende onderstellen voor een ovale tafel in onze collectie. Wanneer het onderstel strategisch wordt geplaatst of gekozen wordt voor een middenpoot (zoals bijvoorbeeld tafel Toe), wordt ruimte gecreëerd voor meer stoelen zodat een groot gezelschap gezellig kan aanschuiven.

 

 

Tafelindeling ovale tafel Van Tafel

Stoelen aan een ovale tafel

Hoeveel stoelen er passen aan een ovale tafel is onder andere afhankelijk van de grootte van de tafel. Als algemene regel rekenen we voor een stoel met armleuning 75cm en voor een stoel zonder armleuning 65cm om comfortabel te zitten. Ovale tafels zijn vaak goed geschikt voor het plaatsen van zowel stoelen met als zonder armleuning.

Ben je nu helemaal overtuigd van de ovale eettafel of vind je het lastig om een keuze te maken en wil je graag ons advies? Neem contact met ons op. We geven je graag persoonlijk advies en tips om zo jouw unieke tafel te maken.