Tuintafels

Tuintafels

Ook voor kwalitatief hoogwaardige buitenmeubels ben je bij ons aan het juiste adres! Haal binnen naar buiten met een prachtige tuintafel op maat die past bij jouw tuin en interieur. Indien je op zoek bent naar een massieve buitentafel van hardhout ben je bij Van Tafel aan het juiste adres. Met liefde maken wij jouw tuintafel op maat in onze werkplaats te Oirschot. Voor de bladen gebruiken Iroko of Padoek. We delen enkele tips voor het onderhoud van uw houten tuinmeubels.

Onlangs in een horeca project hebben we Zinken bladen mogen leveren. Zinken bladen voor buitentafels is sindsdien ook mogelijk. De tuintafels worden uitgevoerd met verschillende metalen onderstellen met speciale buitencoating. Leuk als je ook een kijkje neemt bij onze tuinstoelen!

Tuintafels Iroko

De planken van de Iroko houten tuintafels worden in de breedte bevestigd in een metalen frame. De metalen hoekprofielen zijn de basis voor het blad. Tussen de planken zit een opening van ongeveer 0,5 cm. Deze minimale tussenruimte zorgen ervoor dat scheurvorming tot een minimum wordt beperkt. Iroko is een type Afrikaans hardhout met de hoogste duurzaamheidsklasse. Na verloop van tijd verkleurt dit hout naar grijs. Wil je liever de gele kleur behouden? Dan adviseren we een olie speciaal voor buitentafels te gebruiken. Voor meer onderhoudstips verwijzen we je naar de pagina ‘onderhoud tuinmeubels‘.

Tuintafels Padouk

De planken van onze Padouk tuintafels worden in de lengte van het tafelblad gelegd. Tussen de planken bevindt zich een opening van ongeveer 0,5cm. De tussenruimte tussen de planken zorgt ervoor dat scheurvorming tot een minimum wordt beperkt. Padouk is een Tropisch hardhout dat bij levering een intens rode kleur heeft die langzaam grijs wordt. Dit hout is zeer duurzaam en geschikt voor buitengebruik. Voor meer onderhoudstips verwijzen we je naar de pagina 'onderhoud tuinmeubels'.